Перший візит дипломата на Подільську землю розпочався з офіційної зустрічі з керівництвом обласної державної адміністрації, обласної Ради та Вінницької міської ради.

Вінниччину з офіційним візитом відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні Ейнулла Мадатлі

Вітаючи поважних гостей на Вінниччині, голова облдержадміністрації Іван Мовчан ознайомив членів азербайджанської делегації з основними досягненнями й напрацюваннями регіону, окресливши перспективні напрями співпраці.

Вінниччину з офіційним візитом відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні Ейнулла Мадатлі

«Вінниччина має великий потенціал в аграрному секторі, який стрімко розвивається протягом останніх років. Свідченням тому є серйозне збільшення продуктивності та нарощення обсягів виробництва, у першу чергу, зернових культур. Три роки тому ми мали 3 млн. тонн зерна, у цьому ж, за нашими прогнозами, область вийде на показник близько 5 млн. тонн. Це досить серйозний результат для нашого регіону, - зазначив керівник Вінниччини. - Водночас ми велику увагу приділяємо розвитку інфраструктури для зберігання зерна і підготовки партій для експорту. Приміщення складів й елеватори, які будуються протягом останніх років, вже можуть прийняти й обробити значні обсяги зернових культур».

Іван Мовчан також повідомив, що в області активно розвивається і галузь тваринництва: є позитивна динаміка вирощування поголів’я великої рогатої худоби, значна увага приділяється розвитку будівництва нових і ремонту старих молочних комплексів. Серйозні показники має регіон і у виробництві молока.

«Сьогодні ми досягли конкретних результатів у розвитку агропромислового комплексу й перебуваємо на тому етапі, коли вже необхідно формувати потужну переробку харчової галузі. І ми над цим нині працюємо. У нас є достатньо майданчиків для того, щоб формувати структурні підприємства з переробки овочів та інших продуктів і отримувати в результаті якісний продукт. Гадаю, що в цьому може бути зацікавленість і вашої держави. І ми готові співпрацювати за визначеним напрямом», - зауважив очільник регіону.

Вінниччину з офіційним візитом відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні Ейнулла Мадатлі

У свою чергу Надзвичайний та Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні Ейнулла Мадатлі відзначив особливу увагу керівництва Азербайджану до налагодження зв’язків з різними регіонами України, наголосивши, що взаєминам між державами-партнерами притаманний стратегічний характер. «Немає такої сфери чи такого питання, де б Азербайджан і Україна не дійшли згоди. Ми активно співпрацюємо і перспективи нашого співробітництва величезні», - наголосив Ейнулла Мадатлі.

Пан Посол також зауважив, що 14 листопада відбудеться міжурядова комісія України й Азербайджану, де відбуватиметься обговорення різних сфер співробітництва між державами. «Зазвичай обговорюються такі взаємини, які безпосередньо стосуються економіки, сільського господарства, промисловості та енергетики. І в усіх цих галузях ваша область має потенційні можливості для плідної співпраці з Азербайджаном», - підкреслив дипломат.

Ейнулла Мадатлі також запросив керівників Вінниччини відвідати Азербайджанську Республіку, аби ознайомитись з можливостями й потенціалом країни та напрацювати зв’язки з конкретним регіоном цієї держави.

Іван Мовчан та Надзвичайний та Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні Ейнулла Мадатлі

Завершуючи зустріч, голова облдержадміністрації Іван Мовчан наголосив, що за детального відпрацювання позицій, які цікавлять азербайджанських партнерів, будуть знайдені точки дотику і перспективні напрямки подальшого розвитку взаємин. «Переконаний, що у нас є всі умови для того, щоб розвивати взаємовигідні стосунки з Азербайджанською Республікою», - резюмував Іван Мовчан.



Переглядів: 4890
Поширень: 0