Про здобутки розповіла головний редактор блогу-переможця, главред газети 7-ї школи-ліцею «Дзеркало ліцею», учениця 10-го класу Ганна Сурсаєва.

«Команда 15-го загону визнана кращою редакцією фестивалю – наш блог «ВВС» (http://artekbbc.jimdo.com/) виборов перше місце. Ми розмістили на блозі біля 80 журналістських матеріалів. У складі загону творчо працювали вінниччани - ліцеїстка Саша Довбеус і учениця 11 класу, журналіст газети школи №27 «Велика перерва» Аня Крина, яка написала пару матеріалів, а також наш колега із міста Хмільника. Друге місце посіла редакція «Сільські вісті» (http://artekplusgroup.jimdo.com/) 14-го загону, де теж «перо» доклали наші журналістки із «Дзеркала ліцею». Суперники були достойні, адже на Всеукраїнський фестиваль юних журналістів "Артек+", до міжнародного центру «Артек» прибуло 145 кращих майстрів пера та слова з усієї України. Загалом, у змаганнях брало участь шість редакційних команд (загонів), фестивальний марафон тривав 192 години або вісім днів», - поділилась Г. Сурсаєва.

За інформацією офіційного сайту «Артека», для журналістів-початківців було проведено 89 майстер-класів, де діти поспілкувались із провідними фахівцями у різних галузях журналістики. Результат - 427 журналістських матеріалів! За «наполегливість і щирий творчий порив, перші спроби пера» всі хлопці та дівчата отримали журналістські дипломи, як підтвердження того, що вони пройшли школу юного журналіста.

А шестеро журналісток-ліцеїсток (Журбенко Ольгу, Сурсаєву Ганну, Мізюк Ганну, Данильченко Софію, Марусич Олександру, Довбеус Олександру) редактор офіційного сайту «Артек» Юрій Малишев відзначив за активність ведення власного проекту - сторінки ВКонтакті «Артек+ «7», де дівчата розповідали своїм однокласникам про події та своє життя у „Артеку”.

«Сподіваюсь, що сторінка вийшла цікава – ми викладали фото і писали коментарі до них. Кожен день у «Артеку» насичений подіями і всі учні і вчителі нашої школи, а також наші рідні і друзі могли спостерігати у соцмережі, як ми вчимось, розважаємось, креативимо. На світлинах є і побут (обід артеківця, форма), і свята (День народження, Хеллоуін), і конкурси. Ми також познайомились і сфотографувались із метрами журналістики - першим секретарем Національної спілки журналістів України Сергієм Томіленко, Головою Національної спілки журналістів України Олегом Наливайко, президентом Асоціації молодіжної преси України Глібом Головченко. Дякуємо «Артек+» за незабутні враження!», - поділилась дописувач проекту «Артек+ «7» Ольга Журбенко.

Організатори фестивалю сподіваються, що юнкори у своїх містах проведуть прес-конференції для місцевих ЗМІ, де розкажуть про враження і здобутки. Окрім того, вони можуть і надалі вести свої блоги, наповнюючи їх новою інформацією.

ДОВІДКА.

Юні журналісти з Вінниччини отримали безкоштовні тритижневі путівки на юнкорівську зміну до МДЦ «Артек», що триває з 20 жовтня по 9 листопада 2013 року, за перемоги у міжнародних і всеукраїнських конкурсах з журналістики.


Переглядів: 3516
Поширень: 0