Костя Сапун

— Костик познайомився з Юлею на виставці юних художників у Фонді Леоніда Кучми на початку цього року, — згадує бабуся Кості, 64-річна Любов Хоминчук. — Вони сиділи поруч. Юля була в чорних окулярах. Костику стало її шкода, адже вона не може малювати, бо втратила зір. Після виставки він сказав, що хоче віддати дівчині всі свої гроші. Ми порахували — цього буде замало. Вирішили розпочати акцію зі збору коштів.

Своєю ідеєю хлопець поділився з організаторами у Фонді Кучми. Вони розповіли про неї іншим юним художникам, які виставляли картини. Ті погодилися віддати по одному полотну для майбутнього художнього аукціону.

Юлії Демченко з селища Іларіонове Дніпропетровської області потрібна комплексна пересадка нирки та підшлункової залози. Закордонна операція коштує 120 тис. євро. Нині дівчині чотири рази на тиждень роблять діаліз (апаратне очищення нирок. — ”ГПУ”).

Костя організовує виставки своїх картин та фотографій Юліних полотен. Розповідає про колегу-художницю в університетах Вінниці та у школах.

— Нам вдалося зібрати на її рахунок 5 тисяч гривень, — каже хлопець. — Я вирішив передати свою картину ”Казкові квіти” на аукціон у президентський Фонд Леоніда Кучми. Щоб хтось її купив і віддав гроші на операцію. Досі я своїх картин не продавав.

Костя — вундеркінд. У 11 років навчається в сьомому класі Вінницької школи N3. Двічі складав екстерном іспити і переходив через клас. Малювати почав у 3 роки. Його перша робота — дівчинка під дощем. Сапун малює олійними фарбами. Має власний стиль — цифрографіку, тобто картини цифрами.

Батьки Костянтина викладають технічні науки у вузах Вінниці.


Переглядів: 4381
Поширень: 0