Ініціатори акції з ГО «Здорова нація» стверджують, що наклейками хочуть нагадати вінницьким водіям про необхідність поважати Правила дорожнього руху та, зрештою, одне одного, адже припарковані не за правилами машини створюють величезні незручності самим же автовласникам.

Стоп-Хам у Вінниці

Розпочали акцію з площі Театральної і далі по Соборній, де першими наклейки отримали авто, що стояли впритул до зупинки громадського транспорту. Деяким ганебної наклейки вдалося уникнути – побачивши активістів, рушали з місця. А взагалі, водії видались напрочуд слухняними і безконфліктними, при цьому незалежно від вартості своїх авто – на прохання від’їхати з місця, де зупинка заборонена, вибачались і їхали геть. Щоправда, декому «профілактики» вистачило ненадовго і вже через півгодини їх можна було побачити на тому ж самому місці.

Стоп-хам у Вінниці

Пішоходи, споглядаючи на «Стоп-Хам», всіляко підтримували ініціативу і наперебій самі знімали акцію. А от у автовласників своя думка – вільних місць для паркування у центрі Вінниці все менше і це стає великою проблемою для міста.

За іронією долі на вулиці Артинова, куди завернув «Стоп-Хам», дорожні служби саме малювали по свіженькому асфальту блакитну паркувальну розмітку, де тепер чітко буде видно, де зупинятись можна, а де – ні.


Переглядів: 6163
Поширень: 0