Ґете-Інститут — це всесвітня мережа культурних центрів Федеративної Республіки Німеччина. Він популяризує вивчення німецької мови за кордоном і підтримує міжнародну співпрацю в культурній сфері, подає детальну інформацію про культурне, суспільне й політичне життя Німеччини. Представництвом в Україні є Ґете-Інститут у Києві.

5 років успішної співпраці із «Заочним абонементом» фонду Гете-Інституту

Інформаційний центр та бібліотека Ґете-Інституту в Україні пропонує широкий вибір сучасних матеріалів з Німеччини і про Німеччину німецькою мовою та у перекладі. З метою забезпечення цими матеріалами української громади інформаційний центр та бібліотека реалізує проект «Заочний абонемент (Україна)».

У 2008 році цей проект стартував в Вінницькій центральній міській бібліотеці імені Бевза.

Мета проекту — забезпечення українських міст сучасними актуальними інформаційними матеріалами з Німеччини і про Німеччину.

З вересня 2013 по червень 2014 рр. триває тринадцята фаза проекту. На цей час в нашій бібліотеці наявні понад 300 видань книг, журналів, компакт-дисків, CD-ROMи, відеокасети, DVD, настільні ігри.

5 років успішної співпраці із «Заочним абонементом» фонду Гете-Інституту

10 листопада 2013 року у ЦМБ ім. Бевза відбулось урочисте засідання гуртка «Ми вивчаємо німецьку із задоволенням!» приурочене 5 річниці співпраці «Заочного абонементу» фонду Гете-інституту з нашою бібліотекою. Під час заходу учасник переглянули презентацію про проведені масові заходи, згадали про участь у конкурсах, семінарах, ознайомились з новими надходженнями тематичних медіа-скриньок. По завершенню заходу усі присутні задули свічку, що символізує 5 річницю співпраці бібліотеки і «Заочного абонементу» фонду Гете-інституту та скуштували смачний торт.



Переглядів: 4411
Поширень: 0