У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї 14 листопада відкрилася виставка живопису заслуженого художника України Володимира Козюка «Вікна у простір».

Вікна у простір

В експозиції представлені двадцять чотири вибрані твори за 2008 - 2013 рр., ті які автор вважає етапними у своєму творчому доробку і свідчення невпинного пошуку нових виражальних засобів, ті які заслужили вже прихильність глядачів і щойно зняті з мольберту.

Володимир Козюк – відомий живописець, фотохудожник, колекціонер, меценат, радник голови ОДА з питань культури і духовності, організатор мистецьких акцій. У краєвидах, які є провідним жанром у творчості художника, він дарує своїм глядачам свій "фірмовий" настроєвий мікс, у якому до основної ліричної ноти додається епічність або драматична романтика образу. Художника зачаровують своєрідні ефекти освітлення, сезонного стану природи, по які він відправляється на планери, незважаючи на напружений графік ділового життя. У живописі Володимира Козюка дотично відчутна насолода фарбою - він знаходить суміші, які надають багатозначність і виразність кольору, накладає різнотонові шари, що посвідчують і збагачують звучання кожного з них.  Виставка проходить під патронатом голови обласної державної адміністрації Івана Мовчана.

Іван Мовчан узяв участь в урочистому відкритті виставки і привітав художника з цією подією.

«Я вражений побаченим, – зізнався голова ОДА. – У цій залі чудова атмосфера. Нам сьогодні не вистачає таких осередків чистоти і світла. Потрібно відроджувати і розвивати культурні традиції, підтримувати творчі починання. У попередні роки видатки на культуру були мізерні, а цього року ми змінили ситуацію – за три квартали в області відремонтовано майже 600 закладів культури. І ми продовжуватимемо цю роботу, виконуючи соціальні ініціативи Президента України.

Дуже важливо, що в нас є справжні подвижники в галузі культури і мистецтва. До таких людей, безперечно, належить Володимир Козюк. Я щиро вдячний йому за все, що він робить для міста й області».

Вікна у простір

Художника вітали й інші гості, серед яких були заступник голови обласної ради Юрій Медведєв і директор департаменту культури міської ради Ірина Френкель.

Дякуючи за вітання і підтримку, Володимир Козюк сказав глядачам: «Мені приємно, що тут сьогодні присутній голова обласної державної адміністрації Іван Михайлович Мовчан. Я радий, що на Вінниччині влада розуміє творчих людей. Завдяки такому розумінню і співпраці можна зробити багато добрих справ».

Вікна у простір

У ході церемонії відкриття виставки голова ОДА вручив подяки людям, відомим у галузі культури, мистецтва і спорту. Серед відзначених був і Володимир Козюк.



Переглядів: 7433
Поширень: 0