Два нових автобусних маршрути в експрес-режимі руху працюватимуть у Вінниці відсьогодні.

нові автобуси у Вінниці

З 25 листопада на обслуговування двох нових міських маршрутів вийшли новенькі автобуси, подаровані Вінниці компанією ВІОІЛ на ювілейний День міста. Вартість транспорту - 6 мільйонів гривень. «Це подарунок для тих людей, які вважають Вінницю рідним містом, - каже генеральний директор промислової групи ВІОІЛ В’ячеслав Орлов. - Переконаний, що автобуси створять комфорт для доїзду вінничан на роботу та у навчальні заклади. Ці автобуси є економічні, ефективні і саме головне – комфортні».

нові автобуси у Вінниці та Володимир Гройсман

«Завдячуючи нашій співпраці з компанією ВІОІЛ, ми отримали у подарунок п’ять нових автобусів, - зазначає міський голова Володимир Гройсман. – Маршрути, за якими будуть вони будуть рухатись, обрано спільно с фахівцями, що вивчали пасажиропотоки, і затверджені Асоціацією органів самоорганізації населення та квартальними комітетами. Більше того, саме на побажання голів квартальних комітетів, - поєднати ці мікрорайони міста, - автобуси поїдуть по обраних маршрутах, які будуть максимально довгими для того, щоб сполучати різні частини міста». Підтверджує це і керівник ТТУ Микола Форманюк, і зауважує, що від вінничан поступало багато пропозицій щодо транспортного сполучення саме між цими мікрорайонами, тому автобуси поставлені там, де була найбільша потреба.

нові автобуси у Вінниці

Маршрут №24 «Бучми – Вишенька» знову напряму з’єднає жителів Малих Хуторів із Правобережним районом. На ньому працюватиме два автобуси. Маршрут пролягає вулицями Бучми, Привокзальній, Островського, Соборній, Пирогова, Келецькій (із визначеними зупинками на маршруті - Шевченка, Блюхера, Р. Зорге, Затонського, Привокзальна, Майдан Незалежності, ринок «Урожай», 600 - річчя, пр.Юності та Квятека). Переглянути розклад руху можна тут.

нові автобуси у Вінниці

Маршрут №30 «ВПЗ – Будинок відпочинку» є абсолютно новим. Його будуть обслуговувати трьома автобусами. Маршрут проходить такими вулицями: Маяковського, Московська, Данила Нечая, Островського, Нансена, Коцюбинського, Київська, Тарногродського (із визначеними зупинками на маршруті - Будинок відпочинку, 3 -я лікарня, пл. 8 Березня, Енгельса, 50-річчя Перемоги, Музей Коцюбинського, Героїв Чорнобиля, 2 - а лікарня, Меморіал Визволення, «Аграна - фрут», Тарногродського). Переглянути розклад руху можна тут.

нові автобуси у Вінниці

Вартість проїзду на згаданих маршрутах буде 2,5 гривні.

нові автобуси у Вінниці

Моделі нових автобусів є низькопідлоговими, тому пристосовані для перевезення людей з обмеженими фізичними можливостями. Їх пасажиромісткість - 106 чол. (в тому числі місць для сидіння – 30).

нові автобуси у Вінниці

П’ять нових машин розширили парк «Муніципальних автобусів» до 28 одиниць. Це має покращити транспорту інфраструктуру міста, переконаний міський голова Володимир Гройсман, який нагадав, що Вінниця очікує на подальше поповнення автобусного і тролейбусного парку. Мова про 30 автобусів і 40 тролейбусів, яке місто придбає у рамках спільного з урядом проекту з оновлення рухомого складу громадського транспорту. За словами мера, вже укладено договір про фінансування Державним банком під урядові гарантії на придбання автобусів і тролейбусів. До 25 грудня аналогічний договір мають укласти відносно добудови трамвайної лінії на Барському шосе.

нові автобуси у Вінниці

нові автобуси у Вінниці

нові автобуси у Вінниці



Переглядів: 23544
Поширень: 0