Smart City Expo-2013 об\'єднав близько 9 тисяч людей з 400 міст п\'яти континентів, які шукали найкращі рішення для своїх міст та обмінювалися досвідом. Представлені проекти по інноваційних технологіях, енергозбереженню, охороні навколишнього середовища, міського планування тощо. Тут були представники з Канади, Данії, Фінляндії, Бразилії, Китаю, Колумбії, Індії, Малайзії та багатьох інших країн. Співорганізатором конгресу виступив Світовий банк. 

Вінничани набиралися досвіду на Міжнародному конгресі Smart City ExpoОсновними темами, які обговорювались, були питання поліпшення ефективності енергоспоживання і транспорту, збільшення зростання виробництва з поновлюваних джерел, інтелектуальне освітлення, IT-технології та інновації у розвитку Смарт Сіті, міське планування та багато іншого.

У рамках Міжнародного конгресу пройшов дводенний захід Citi Sense. У перший день тут були представлені презентації, а на другий день були презентовані та обговорені проекти в сфері ІТ та енергозбереження та досвід їх впровадження в різних містах. Захід зібрав представників міст з розвинутих країн та країн, що розвиваються. Доповідачі зосереджували увагу на питаннях енергетичної ефективності, технологіях та інноваціях, які допомагають досягнути у цій сфері позитивних результатів.

Представники Світового банку познайомили присутніх з новою глобальною програмою для розвитку міст. Світовий банк пропонує розглядати місто як екосистему, де міська влада, університети, бізнес і громадяни взаємодіють і працюють разом, щоб спільно створювати і розвивати міські служби. А відкриті інновації покликані полегшити цю взаємодію. Такий підхід служить розширенню можливостей громадян у вирішенні проблем свого міста та допомагає муніципалітетам досягати більшої ефективності в процесах управління містами. «Я особливо був вражений підходами до розбудови Барселони, - зазначає заступник міського голови Володимир Слишинський. - Пропозиції з приводу того, як мало розвиватися місто в подальшому, було відпрацьовано їх архітекторами майже 150 років тому. І вже тоді було передбачено розташування вулиць і кількість транспорту, що дотримується до цього часу».

«Міжнародний конгрес Smart City Expo має на меті розширення світогляду та обмін досвідом. Корисною є інформація по те, як використовуються ті чи інші технології в конкретних випадках. Представлені презентації були основані на практиці і отриманих результатах. Наприклад, Україна ще немає практики роботи з відкритими даними, ми лише хочемо ввести цю систему, у Росії її лише почали вводити, а в Барселоні у нас була можливість побачити, як люди вже працюють у цій сфері, і які результати мають. Також нам показали конкретні рішення по уніфікації окремих вузлів в проектах пов’язаних з міською інфраструктурою, проектуванні міста тощо. Це дуже цінний досвід», – ділиться враженнями від поїздки директор департаменту інформаційних технологій Олександр Риженко.​



Переглядів: 4360
Поширень: 0