В ході робочої поїздки 29 листопада заступник Міністра соціальної політики України Лідія Дроздова відвідала Стрижавський дитячий будинок-інтернат 2 профілю, що є соціально-медичною установою для постійного проживання вихованців з глибокою розумовою відсталістю та психічними розладами.

Лідію Дроздову в поїздці супроводжували заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова та Директор Департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації Марина Коваль.

Дитячий будинок заснований у смт.Стрижавка в 1982 році і розрахований на постійне проживання 155 підопічних в спеціально пристосованих приміщеннях, які відповідають санітарно-гігієнічним вимогам та вимогам техніки безпеки, мають всі види комунального благоустрою для проживання дітей-інвалідів.

Станом на 28.11.2013 року в закладі проживає 151 вихованець та підопічний, в т.ч. 4 дітей-сиріт та 13 дітей, позбавлених батьківського піклування.

Будинок-інтернат здійснює соціально-побутове і цілодобове медичне обслуговування підопічних, забезпечує їх життєво необхідними ліками, одягом, взуттям та м`яким інвентарем. Для обслуговування дітей введено 116 штатних посад.

Заступник Міністра соціальної політики України Лідія Дроздова відвідала Стрижавський дитячий будинок-інтернат

Заступник Міністра соціальної політики України також взяла участь у нараді з працівниками соціальної сфери Вінницької області.

У своєму виступі вона окреслила першочергові завдання, які стоять перед працівниками соціальної сфери, поділилась останніми напрацюваннями Міністерства соціальної політики України, відповіла на запитання учасників наради.

Заступник Міністра соціальної політики України Лідія Дроздова відвідала Стрижавський дитячий будинок-інтернат

«Допомога малозабезпеченим та незахищеним верствам населення повинна бути адресною не на словах, а на ділі - підкреслила Лідія Дроздова.-ми повинні поступово змінювати менталітет суспільства, боротися з утриманськими настроями».

Головним завданням насьогодні заступник Міністра назвала забезпечення всіх, передбачених законодавством виплат, вчасно і в повному обсязі.

В обговоренні взяли участь Директор Департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації Марина Коваль, начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Микола Черненко, заступник директора Вінницького обласного центру зайнятості населення Ігор Цопа.


Переглядів: 4576
Поширень: 0