4 грудня на вінницькому Євромайдані в рамках мирної акції в підтримку євроінтеграції відбулася творча акція «Дорога в Європу». Кожен бажаючий мав нагоду написати на величезному плакаті, які саме на його думку європейські цінності можуть привести Україну до Євросоюзу.

Олександр Никитюк, Євромайдан у Вінниці

«Нині на майдані в Києві те, що мало стати новорічною ялинкою, стало свого роду арт-об’єктом. «Ялинка» прикрашена плакатами та малюнками з різних міст України. На них написано і зображено те, що відбувається в країні та те, чого насправді прагнуть наші співгромадяни. Ми вирішили організувати у нашому місті акцію «Дорога в Європу»: створити плакат від Вінниці та відправити його в Київ,» – каже представник творчої громадської організації «Лабораторія актуальної творчості» та організатор акції «Дорога в Європу» Олександр Никитюк.

Третій день вінницького Євромайдану після створення громадської координаційної ради теж проходить у мирній атмосфері. На сцені виступають всі бажаючі: хтось висловлює свої думки щодо ситуації в країні, хтось співає, хтось читає вірші, в тому числі й авторства вінницьких письменників. Усім бажаючим малюють на обличчі прапори Євросоюзу та України.



Переглядів: 7161
Поширень: 0