Вінницькі школярі вчаться дбайливо ставитись до оточуючого середовища. В дванадцяти загальноосвітніх школах міста встановлені спеціальні контейнери для розподілення відходів з метою їхньої подальшої переробки. Поки що збирають непотрібні пластикові іграшки й канцтовари та створюють з них арт-об’єкти, які здатні прикрасити домівки та офіси, – «золоті піраміди». Один з них можна буде побачити 14 грудня о 18:00 на сцені вінницького ТРЦ «Мегамолл». Там відбудеться справжнє екологічно-новорічне свято.

еко-ялинка, виготовлена зі старих іграшок та канцтоварів

Робити новорічні прикраси з непотрібних пластикових речей та канцтоварів вінничан вчить автор проекту «Золота піраміда» Владислав Луцяк. Цьогоріч він пообіцяв створити під Новий рік не звичайну роботу – найбільшу піраміду, заввишки понад чотири метри, яка буде схожа на ялинку. Цей арт-об’єкт має всі шанси потрапити до Книги рекордів України.

Окрім екологічної складової, проект має гарний виховний зміст. Адже діти стануть свідками дивовижного перетворення купи непотрібних іграшок на новорічну арт-інсталяцію, з допомогою якої можна врятувати одну живу ялинку.

Величезна золота піраміда вже отримала назву «Еко-ялинка». На її появу чекають численні вінницькі школярі та їхні батьки, які брали активну участь у зборі непотрібних пластикових іграшок та використаних канцтоварів. Додаткової екологічної ноти святу надасть демонстрація фантастичних моделей одягу з пластику та поліетилену у виконанні юних вихованців модельної агенції «Princess», а піднесений настрій подарує запальна інтерактивна сальса.

Партнерами цього екологічного свята вже традиційно стали Вінницька міська рада та депутат обласної ради Сергій Кудлаєнко.



Переглядів: 5773
Поширень: 0