Під час нагородження сам Віктор Павленко зазначив: «Я вже більше 20 років проживаю у Вінниці і дуже полюбив це місто та його жителів. Хоча нині я вимушений переїздити до Києва, проте й надалі намагатимусь приносити користь Вінниці».

Довідка:

Павленко Віктор Васильович народився 2 січня 1946 року у Росії. Закінчив Челябінське військове автомобільне командне училище, після чого проходив військову службу на різних посадах (командир роти, командир батальйону). Після закінчення Академії Військово-Повітряних сил ім. Ю. Гагаріна (смт Моніно, Московської області) проходив службу в Молдові. Протягом 10 років служив на Далекому Сході, на посадах начальника тилу, начальника дивізії, начальника штабу, начальника тилу 1-ої Повітряної Армії в м. Хабаровську.

У 1990 році приїхав до міста Вінниці для подальшого проходження військової служби на посаді начальника тилу Повітряної Армії. У 1992-2003 роках очолював тил Військово-Повітряних Сил України.

У 2003 року пішов у відставку, маючи звання «генерал-лейтенант». З 2010 року обіймає посаду голови Вінницької міської організації ветеранів.

Нагороджений орденом «За службу у Збройних Силах» ІІІ ступеня, медаллю «За бойові заслуги» та інші ювілейні нагороди. Одружений, має трьох дітей та двох онуків.



Переглядів: 4081
Поширень: 0