Будівництво двох попередніх муніципальних будинків вже дозволило 204 вінницьким родинам придбати житло по ціні, нижчій за ринкову. У 3-й муніципальній висотці квартири споруджуються в рамках двох програм: 89 квартир за програмою "Муніципальне житло м. Вінниця" та 51 квартира - в рамках загальнодержавної програми здешевлення вартості іпотечних житлових кредитів для придбання доступного житла.

За кілька місяців у Вінниці буде здано третій муніципальний будинок

Конструктив третього муніципального будинку, який споруджується по провулку Щорса, повністю збудовано. У висотці встановлено практично усі вікна та балконні двері. На 90 % виконано монтаж інженерних мереж і ліфтового обладнання. Сьогодні тривають роботи по перекриттю другого шару покрівлі, утепленню та фарбуванню фасаду. Всередині висотки будівельники займаються штукатуркою стін та стяжкою підлоги. Незабаром розпочнуться роботи з оздоблення стін під’їздів.

За кілька місяців у Вінниці буде здано третій муніципальний будинок

Вже за півроку власники зможуть заселятись у свої квартири – будинок заплановано здати до кінця весни. «В цьому році ми хочемо розпочати будівництво вже четвертого муніципального будинку. Скоріш за все він буде по вулиці Чехова, - розповідає міський голова Володимир Гройсман. - Тобто програма забезпечення житлом за собівартістю вінничан, які цього потребують, - буде діяти і надалі».

За словами директора департаменту економіки та інвестицій Галини Якубович, жодних змін для вінничан, які бажатимуть стати учасниками програми, не відбудеться: «Умови участі у програмі залишаються незмінними – основне, щоб людина була зареєстрована у Вінниці і не мала у власності нерухомості».​



Переглядів: 7218
Поширень: 0