Представники міграційної служби, прикордонники, митники, міліціонери, журналісти, а також представники громадських організацій зібралися за круглим столом обговорити проблемні питання, пов’язані з міграційними процесами. До участі у обговоренні був запрошений начальник відділу по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми обласного Управління міліції Вінниччини Костянтин Малишев.

Підрозділ, основними завданнями якого є попередження, виявлення, припинення та розкриття кримінальних правопорушень, пов’язаних з торгівлею людьми, нелегальною міграцією, а також правопорушень у сфері суспільної моралі, є новим. Як окремий відділ в структурі УМВС він був створений у минулому році.

Костянтин Малишев проінформував присутніх про розширення функціональних повноважень новоствореного підрозділу щодо протидії нелегальній міграції, у тому числі виявленні фактів торгівлі людьми. Зокрема, в минулому році працівниками вінницької міліції у міжнародному пункті пропуску «Ягодин» Волинської області був затриманий іноземець, який на власному автомобілі намагався вивезти вінничанку до Німеччини для подальшої сексуальної експлуатації. Слідчими відкрито кримінальне провадження за ст. 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми). Чоловік заарештований. Йому оголошено про підозру. Наразі матеріали кримінального провадження направлені на розгляд до суду.


Переглядів: 2760
Поширень: 0