Сьогодні робоча група під час зустрічі із міським головою Володимиром Гройсманом обговорила організаційні питання щодо відзначення цієї події.

Річниця виведення радянських військ з Афганістану та День вшанування учасників бойових дій на території інших держав традиційно відзначається 15 лютого. У 2014-му цей день календарно припадає на суботу, тому було прийнято рішення розпочати відзначення 25-річчя цієї події напередодні – у п’ятницю 14 лютого.

Голова міської Спілки учасників бойових дій в Афганістані Анатолій Перебитюк висловив побажання від своїх колег вже за сталою традицією розпочати усі заходи біля башти на Європейський площі. Після чого пішою ходою усі рушать вулицею Соборною до пам’ятника загиблим воїнам-афганцям. Там відбудеться мітинг, покладання та вшанування пам’яті загиблих. Потім усі бажаючі зможуть побувати на концерті, присвяченому ювілейній даті. Зараз вже опрацьовується питання по формату та учасникам концерту.

Довідка:

У Вінниці проживає 635 ветеранів війни в Афганістані, в тому числі учасники бойових дій і інваліди. Також на території міста проживає близько 25 людей, які є учасниками бойових дій на території інших держав, в тому числі у Монголії, Сирії, Єгипті, Чехії.



Переглядів: 4112
Поширень: 0