Вінницьким водіям тепер треба бути ще обачнішими – якщо раптом ви опинилися на дорозі у колоні з щонайменше п’яти автомобілів, придивіться, чи бува немає поруч інспектора ДАІ. Бо відтепер, якщо йому здасться, що ви їдете організованою автоколоною, він матиме право вилучити у вас не просто водійське посвідчення, а й усю машину цілком.

Верховна рада сьогодні ухвалила закон, за яким рух у автоколонах більш як 5 авто без узгодження з МВС буде каратися. Щонайменше, доведеться заплатити штраф від сорока до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. У крайньому ж разі, за порушення закону погрожують позбавленням права керування транспортними засобами на 1-2 роки з вилученням самого транспортного засобу. Аби закон вступив у дію, його має підписати Президент.

Як працюватиме новий закон, у обласній Державтоінспекції нам поки вагаються відповісти, мовляв, ще немає усіх роз’яснень. Утім, як нам пояснили, якщо рух автомобілів, 5 чи більше, здійснюється з однаковим інтервалом між ними, це вже може вважатися автоколоною. Тож тепер, якщо ви раптом вирішите поїхати з друзями на природу кількома машинами, або ж одружуєтесь, доведеться подбати, аби ваш кортеж не дратував представників влади. Ще більше питання, як тепер бути у містах, Верховна рада заборонила «тягнучки» перед світлофорами???

Рішення Верховної ради сприймається через призму останніх протестних подій в Україні, серед яких відзначились саме організовані пікети так званого Автомайдану. Як підтвердження цьому - нардепи заборонили участь у масових акціях "у масці, шоломі або з використанням інших засобів чи способів маскування". Це порушення тягне за собою накладення штрафу чи адмінарешт. Встановлення під час них "малих архітектурних форм" без дозволу МВС каратиметься схожим чином.



Переглядів: 5680
Поширень: 0