З кожним роком зелені зони та клумби міста стають все яскравішими та більш оригінальними. Торік у Вінниці вперше було проведено експериментальний варіант озеленення. Як результат, біля озера поблизу арки парку імені Горького зеленбудівці створили об’ємну клумбу у вигляді черепахи. Вона розташувалася на «лататті» у «озерці» із квітів та декоративних кущиків. Рептилія з більш ніж 20 видів рослин стала популярною серед вінничан та гостей міста. Тому експеримент вирішили продовжити і через деякий час у парку з’явився ще й велетенський 17-метровий крокодил з рослин.

Щороку у Вінниці збільшується кількість вулиць, на яких електроопори прикрашені підвісними клумбами. Так, у 2013 році вертикальне озеленення встановили по вулицях Київській, Чорновола та на двох площах: Героїв Сталінграда і Радянській. Загалом – 102 нові конструкції. А у 2014 році квіти на електроопорах з’являться також на площі Жовтневій та вулицях Островського і Лебединського. Також у 2013 році була створена нова зелена зона по проспекту Коцюбинського та змінено дизайн площі Театральної.

Влітку минулого року у Вінниці затвердили обов’язкові вимоги до робіт з вуличної посадки дерев та чагарників. Відповідно до нових правил вже восени було висаджено близько сотні дерев по вулицях Київській, Пирогова та проспекту Коцюбинського.

А загалом торік у місті у парках, скверах, на площах, вздовж вулиць та на прибудинкових територіях було висаджено близько 170 тисяч квітів та 15 тисяч дерев.



Переглядів: 3037
Поширень: 0