З першого січня 2015 року в Україні почнеться виготовлення електронних студентських квитків на базі Національної системи масових електронних платежів ( НСМЕП) Національного банку України (НБУ). Про це повідомила прес - служба Міносвіти, нагадавши про наказ № 1474 від 25 жовтня 2013 року, який був зареєстрований в юстиції 31 грудня 2013 під № 2245/ 24777 "Про затвердження положення про студентські (учнівські) квитки державного зразка". Мета такого підприємства - впорядкування процедури замовлення, видачі та обліку студентських та учнівських квитків державного зразка.

Новий студентський (учнівський) квиток державного зразка представлятиме собою електронний документ, що містить персональні дані про студента вищого або учня професійно-технічного навчального закладу, який формується на підставі внесеного в ЄГЕБО (Єдиної державної електронної бази з питань освіти) замовлення на створення квитків та виготовлення їх карток, і частково відтворений на пластиковій картці встановленого зразка, яка може бути використана для електронної ідентифікації особи, підтвердження права на пільгу і в якості платіжного інструменту.

Виконавцем замовлення на створення квитків та виготовлення їх карток можуть бути особи, які отримали статус інформаційно-виробничого вузла і відповідають вимогам платіжних систем у разі виробництва і персоналізації платіжних карт.

Термін дії квитка та його картки визначається і змінюється навчальним закладом і не може перевищувати терміну навчання студента (учня) у навчальному закладі.

Навчальний заклад може ініціювати процедуру блокування квитка за його номером шляхом формування та подання уповноваженому органу інформації в електронному вигляді в разі відрахування студента, надання йому академічної відпустки, втрати ним квитка.

Студент (учень) може використовувати квиток як технічний засіб для електронної ідентифікації своєї особистості, прав на пільги, у тому числі за пільгами на проїзд і доступу до банківського рахунку.

Карта може бути виконана з вбудованими чіп-модулями або з вмонтованими чіп-модулями і магнітною смугою.


Переглядів: 7118
Поширень: 0