За словами генерала, у 2013 році з 128 тисяч звернень, що надійшли до міліції, понад 31 тисяча з ознаками кримінальних правопорушень. Це свідчить про те, що за будь-яких обставин негативного характеру, люди шукають допомогу саме у міліції.

Результати роботи вінницької міліції за 2013 рік

На Вінниччині спостерігається зменшення кількості тяжких та особливо тяжких злочинів: вбивств, тяжких тілесних ушкоджень, зі смертю потерпілих, розбійних нападів, пограбувань. За скоєними вбивствами та тяжкими тілесними ушкодженнями зі смертю потерпілих, а їх у минулому році сталося 50, 49 особам оголошено про підозру. В новому році на території області скоєно 4 вбивства, усі вони розкриті.

З 60 розбійних нападів, за 48 фактами особам оголошено про підозру. 146 осіб притягнуто до кримінальної відповідальності за пограбування.

З початку року припинено діяльність п’яти організованих злочинних угрупувань, одне з яких з корумпованими зв’язками, пов’язаними з розкраданням бюджетних коштів. Цими угрупуваннями було вчинено 20 кримінальних правопорушень, серед них 16 розбоїв, грабежів, вимагань.

Викрито 217 кримінальних правопорушень, пов’язаних зі збутом наркотичних засобів, ліквідовано 1 нарколабораторію та 63 наркопритони. У злочинців вилучено 91 кг наркотичних засобів. Відкрито 873 кримінальних правопорушень у сфері економічних відносин, викрито 184 фактів кримінальних правопорушень з ознаками кримінальної корупції.

Результати роботи вінницької міліції за 2013 рік

Віктор Русин, відповідаючи на запитання журналістів, прокоментував свою позицію щодо політичних подій у державі, зокрема на Вінниччині:

- Я запевняю, що на території області та обласного центру міліція нікому не перешкоджала і не буде перешкоджати мирно висловлювати свої думки. Водночас заявляю, якщо будуть провокації, напади на працівників міліції та захоплення державних установ працівники міліції діятимуть відповідно до чинного законодавства, а винні у правопорушеннях нестимуть відповідальність.

Також генерал запевнив, що міліції не перешкоджала і не буде перешкоджати руху автобусів, машин до Києва. Адже усі громадяни, незалежно від політичної приналежності мають право висловити свою думку, яку необхідно поважати. А робити це необхідно лише мирним шляхом в рамках закону.

Генерал повідомив, що за останні два місяці за участь у мирних заходах та акціях протесту ніхто з їх учасників не був притягнутий до відповідальності і не буде. За цей час порушень громадського порядку не було допущено. Наостанок Віктор Русин закликав журналістів не нагнітати ситуацію в інформаційному полі, доносити до людей правдиву інформацію. Генерал підкреслив, що тільки виваженість і толерантність людей один до одного допоможе зберегти мир та підтримати правопорядок на Вінниччині.



Переглядів: 4421
Поширень: 0