До тренування, що передбачало нарощування спроможностей чергових сил щодо своєчасного реагування на зміни повітряної обстановки з урахуванням проведення у Російській Федерації зимових олімпійських ігор “Сочі – 2014”, залучалися органи управління Повітряних Сил Збройних Сил України, командні пункти, бригади тактичної авіації, пункти наведення авіації, підрозділи радіотехнічних військ. В ході тренування відпрацьовувалися питання щодо порядку дій органів військового управління та чергових сил з протиповітряної оборони, зокрема при наданні допомоги повітряним суднам за форс-мажорних обставин, та таким, що втратили орієнтування.

У Вінниці пройшли навчання з протиповітряної оборони держави

– Льотні екіпажі зі складу чергових сил відпрацювали ряд практичних дій за форс-мажорних ситуацій, – говорить генерал-лейтенант Сергій Дроздов, – зокрема, за умов втрати повітряним судном орієнтування, часткової відмови його засобів радіонавігації та радіозв’язку з порушенням правил використання повітряного простору. Крім того практичне завдання щодо перехоплення і припинення протиправних дій повітряного судна та умовне його знищення виконувалось силами і засобами зенітного ракетного комплексу.

У Вінниці пройшли навчання з протиповітряної оборони держави

Варто зазначити, що під час проведення практичної фази тренування для створення повітряної обстановки залучалися літаки транспортної та бойової групи зокрема, Міг-29, Су-27, Ан-26. В ході тренування було організовано постійну взаємодію між органами управління, безперервний радіолокаційний контроль та безпеку польотів у районі знаходження на ймовірному маршруті польоту повітряних суден, а також налагоджено чітку взаємодію з Украерорухом з надання оперативної інформації щодо дій чергових сил з протиповітряної оборони і стану сил та засобів пошуково-рятувальної служби.

У Вінниці пройшли навчання з протиповітряної оборони держави


Переглядів: 2905
Поширень: 0