Вагомий внесок у розвиток сучасної стоматології здійснюють військові медики, які заслужили довіру та повагу пацієнтів та професіоналізм яких визнаний колегами не тільки в Україні.

Минулого року до стоматологів військових лікувальних закладів Центрального регіону звернулося за фаховою терапевтичною, хірургічною або ж ортопедичною допомогою близько 30 тисяч осіб. Даній категорії хворих закінчено лікування понад 15 тисячами пломб, видалено до 5 тисяч зубів, 10 тисяч осіб повністю пролікували наявні хвороби зубів та порожнини рота, зубне протезування виконано майже 1000 особам. Фахівцями регіону було виконано близько 200 оперативних втручань високої складності на щелепно-лицьовій ділянці та близько 1000 меншої складності.

Завдяки ефективним, сучасним методам лікування захворювань збільшується кількість цивільного населення, яке минулого року становило понад 20 відсотків від усіх хворих, пролікованих у регіоні.

– Коли маємо справу з гнійними процесами в ділянці голови та шиї, спричинені нелікованими зубами, – це одна справа. Доводиться оперувати, видаляти причинні зуби, розкривати абсцеси за життєвими показами. Але на першому плані завжди стоїть профілактика розвитку ускладнень карієсу або запалення ясен. Ми постійно розробляємо та вводимо в практику методи втручань, що дозволяють зберігати власні зуби, маючи для цього широкий арсенал методичних та лікувальних можливостей, – наголошує завідувач відділення щелепно-лицьової хірургії та стоматології ВМКЦ ЦР Наталя Лінник.

Варто зазначити, що ВМКЦ ЦР є головним органом в наданні висококваліфікованої стоматологічної допомоги та щелепно-лицьової хірургії в регіоні. Медичним персоналом якісно здійснюється профілактика, лікування та протезування ротової порожнини. Після докладної консультації, повноцінного обстеження хворого, фахівці розробляють максимально ефективний план лікування.

– На даний час продовжуються впроваджуватися сучасні методики лікування. Зокрема, пластика сполучення порожнини рота з гайморовою пазухою місцевими тканинами, розробляються тактики ведення хворих із важким прорізанням та аномальним положенням зубів. Велику увагу приділяємо удосконаленню методів лікування захворювань тканин пародонту, – розповідає начальник клініки щелепно-лицьової хірургії та стоматології, отоларингології та очних хвороб Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону полковник м/с Олександр Варченко.


Переглядів: 3126
Поширень: 0