ремонт доріг«Зараз ми виходимо на нормальний режим роботи для того, щоб навести порядок на тих дорогах, які не ремонтувалися у попередніх роках, - каже мер. - Фактично вони сьогодні вийшли з зими у жахливому стані». Плани у міської влади щодо ремонту доріг сформовані - перелік доріг, які потребують ремонту, великий, та проводитися він буде в залежності від того, як наповнюватиметься міський бюджет. Наразі вже розпочаті роботи з ямкового ремонту по вулицях 30-річчя Перемоги, Стахурського, Порика, Островського, Стеценка.

Цьогоріч ямковий ремонт буде здійснюватися з застосуванням спеціальної емульсії на основі бітуму та технологією щебенево-мастичного асфальту. До речі, за цією ж технологією торік проводився капітальний ремонт магістралей міста. За словами директора ВАТ «Автошляхбудіндустрія» Василя Власенка, емульсію вже замовлено, і з наступного тижня її розпочнуть застосовувати. «Раніше, проводячи поточний ремонт, ми відбійним молотком руйнували дорожнє покриття по периметру ям, - розповідає Василь Власенко, - наразі ж ми залишаємо конфігурацію ями такою як вона є, очищаємо її від бруду і ставимо ніби «пломбу», а потім закріплюємо великим по площі шаром асфальту для того, щоб дорожнє покриття не руйнувала вода». Ця технологія є більш надійною і дешевшою для міського бюджету. «Наразі перелік доріг у місті, які потребують ремонту, дуже великий, - розповідає міський голова. - Ми маємо велику проблему з дорогами, через те, що у минулі роки дорожнє покриття робилося без дотримання технології, - під асфальтом немає нормальної основи. Норми проведення ямкового ремонту теж порушувалися, що призвело до значної руйнації полотна. Поки що ми визначаємо фінансові можливості, але разом з тим, гострі питання, які є у нас сьогодні по дорогах - ми обов\'язково вирішимо».

Буде частково проводитися і капітальний ремонт доріг. Цільне асфальтне покриття, яке буде робитися на окремих ділянках вулиць, - буде подовжувати експлуатацію доріг. Однією з перших по проведенню капітального ремонту буде вул. Пирогова від приміщення Держказначейства до пл. Гагаріна. Відповідні технології будуть застосовані також на вулиці Соборній та проспекті Коцюбинського.


Переглядів: 4793
Поширень: 0