В рамках даної прес-конференції ВОПО «Джерело надії» ознайомила громадськість з результатами проекту «Жива бібліотека – «Молодь Вінниччини за безпечну подорож!», що проходив з грудня 2013 року по лютий 2014 року. Під час реалізації проекту було запропоновано новий підхід до запобігання торгівлі людьми, поширення та засвоєння правил безпечної подорожі за кордон шляхом заохочення до вільного діалогу, спілкування і взаємодії між людьми.

Як ВОПО "Джерело надії" навчала молодь Вінниччини подорожувати безпечно

Протягом реалізації проекту у навчальних закладах Вінниці та Вінницької області було проведено десять заходів "Жива бібліотека "Молодь Вінниччини за безпечну подорож!».

«Жива бібліотека» працювала так само, як і звичайна бібліотека. «Читачами» «Живої бібліотеки» були представники учнівської та студентської молоді, що мають міграційні наміри, а роль «живих книг» виконували колишні заробітчани та особи, що мають міграційний досвід. «Читання» відбувалось шляхом особистого діалогу «читача» та «живої книги».

Як ВОПО "Джерело надії" навчала молодь Вінниччини подорожувати безпечно

Під час проведення заходів проекту був продемонстрований документальний фільм «Життя на продаж» виробництва MTV EXIT, де описані три реальні історії українців, які стали жертвами торгівлі людьми, а роль ведучої виконала популярна українська співачка Джамала.

Керівник проекту Максим Студілко зазначив: «Кожна людина в праві розпоряджатись своїм життям і реалізовувати себе в будь-якому куточку планети. Наша задача не переконувати про вірність чи хибність обраних шляхів, а дати ту необхідну базу найпростіших правил та знань, щоб кожна людина повернулась з-за кордорну, досягнувши мети, ціла та неушкоджена.»



Переглядів: 4085
Поширень: 0