У Вінниці 19 лютого, як і у багатьох обласних центрах України було неспокійно. Люди вийшли протестувати у підтримку активістів Євромайдану, які перебувають у сутичках із силовиками у Києві. Середмістям цього дня панувала неймовірна тиша – через перекриті магістральні вулиці центр позбавився гулу автомобілів і став фактично пішохідним. Час від часу тишу сколихували заклики мітингуючих підтримувати протест.

Громадський транспорт не міг працювати на багатьох маршрутах, з’єднання між правим берегом та лівим не було впродовж усього дня – з трьох мостів вільним був проїзд тільки на Староміському, де, однак, утворилися довжелезні затори. На роботу та до дому чимало вінничан вимушені були йти пішки. Центральний міст було перекрито, а увечері протестуючі спорудили при в’їзді на міст барикаду. Багатьом водіям це сильно не сподобалось, час від часу виникали конфлікти із демонстрантами. Щоправда, так само чимало водіїв з розумінням поставились до акції протесту.

Київський міст залишався відкритим лише частково, з Замостя на нього не пропускали регулювальники, а з іншого боку – перекрита мітингувальниками Радянська площа (перехрестя вулиць Театральної, Першотравневої та Богуна), заїхати на міст було можливо тільки з вулиці Богуна. Люди вишикувались у шеренгу, пропускаючи лише машини швидкої допомоги, при цьому перевіряючи, чи не провозять у каретах швидкої спецпризначенців МВС.

Паралельно у Вінниці проходили мітинги біля будівель силових структур. Зокрема, біля управління МВС області пройшов пікет, де у нетривалому конфлікті демонстранти зчинили пожежу біля одного з входів. Після невдалої спроби проникнути всередину, кілька десятків молодих хлопців спробували зайти на територію через задній двір, однак їх зупинили більш старші та поміркованіші активісти вінницького Євромайдану.

На вулиці Некрасова впродовж усього дня кілька сотень людей блокували виїзд з військової частини внутрішніх військ – люди вимагали, аби війська з Вінниці не брали участі у боях проти демонстрантів у столиці. Перед воротами у частину спорудили невелику барикаду із шинами.

Близько дев’ятої години вечора рух містом дещо полегшився, протестуючі розблокували виїзд з Київського мосту. У той же час барикада на мосту Центральному залишалась. Активісти пропустили трамваї, аби ті після багатогодинного простою могли повернутись у депо.

Станом на 7-му ранку 20 лютого трамваї, тролейбуси та автобуси працювали на лініях. Городяни могли добратись на роботу, навчання та завезти дітей до дитячих садків. Однак приблизно о 8-й рух було знову заблоковано.



Переглядів: 6847
Поширень: 0