– Перша позиція, на якій ми наполягаємо, – це припинення кровопролиття, – сказав Володимир Гройсман. – Ми усіляко допомагатимемо тим вінничанам, які постраждали на Майдані. Щойно чотири машини «швидкої» вирушили на Київ, аби забрати наших земляків, яких поранено під час сутичок. Ми допоможемо доправити до Вінниці тіло нашого городянина, який загинув на Майдані.

Міський голова також закликав об’єднуватися в загони охорони «Цілодобова варта», аби запобігти безладам.

– Якщо до Вінниці спробують прорватися так звані «тітушки», то я буду в перших рядах тих, хто боронитиме наше місто.

Володимир Гройсман також заявив, що необхідною умовою виходу з конфлікту має стати реформа державного управління.

– Потрібно негайно змінити систему – перейти до парламентсько-президентської моделі влади, за якої простим українцям буде просто байдуже, хто є Президентом. Це є нашою другою вимогою, – підкреслив очільник міської громади.

На думку міського голови, варто також суттєво переглянути розподіл владних повноважень між центром і регіонами.

Третя позиція, яку ми обстоюємо, – це принципова децентралізація влади. Це допоможе зберегти мир і спокій у суспільстві, – переконаний Володимир Гройсман.

Відповідаючи на запитання протестувальника -”чи будете ви служити зеку?” - міський голова відповів:

Я не служу і ніколи не служив зеку! Я обраний вами, вінничанами, тож служив і служитиму тільки вам!

Ці слова євромайданівці зустріли оплесками.

Попри це, деякі активісти намагалися затримати міського голову на сцені, вимагаючи імпровізованої «очної ставки» між ним та юнаком, який нібито був свідком побиття дівчини заступником мера Володимиром Слишинським, яке сталося сьогодні вранці біля адмінбудівлі Трамвайно-тролейбусного управління. Цю інформацію мер назвав неправдивою і провокативною. Володимира Гройсмана намагалися штовхати і хапати за одяг, йому виключили мікрофон.

Однак міському голові вдалося спуститися зі сцени з Майдану. Разом з депутатами міської та Вінницької районної рад з фракції «Совість України», які стали живим колом, взявшися за руки, він рушив до міськвиконкому, аби продовжити роботу.

Декілька сотень активістів у масках – переважно молодого віку – спробували оточити Володимира Гройсмана та його співробітників. Приблизно двадцять з них вибігли наперед та перекрили вхід до мерії.

Стихійно утворена колона рушила Соборною – під вигуки: «Слава Україні! – Героям слава!» Поблизу будівлі Вінницького апеляційного суду люди зупинилися. Було чутно вигуки: «Повернися на Майдан!» За кілька хвилин натовп рушив до міськвиконкому.

Після чергового імпровізованого мітингу поблизу мерії, де Володимиру Гройсману вдалося переконати протестувальників не перешкоджати працювати, активісти пропустили міського голову зі співробітниками до міськвиконкому.



Переглядів: 5937
Поширень: 0