Про це повідомили 21 лютого на прес-конференції, у якій взяли участь заступник міського голови Валерій Коровій, директор департаменту адміністративних послуг міської ради Сергій Кудлаєнко, заступник начальника управління Національного банку України у Вінницькій області Олександр Гвалтюк, представники вінницьких ринків та мереж супермаркетів.

Складна ситуація в країні призводить до поширення напруги в торгівельній мережі та на продовольчих ринках. У Вінниці вчора у другій половині дня у магазинах був зафіксований підвищений попит на товар бакалійної групи (це крупи, сіль, цукор, а також олія), але представники торгівельних мереж кажуть, що цей попит набагато менший ніж у передноворічні дні. Вони не відчувають жодного занепокоєння тим, що їхні заклади не зможуть задовольнити попит вінничан. Не очікується й зростання цін на товари. В певній мірі це залежить і від того, що у вінницьких торговельних точках реалізується товар здебільшого місцевих виробників. Імпортна продукція, ціна якої залежить від курсу долару, становить незначний відсоток від того обсягу продукції, який реалізується в обласному центрі.

«Сьогодні у нас є тісний контакт з вінницькими виробниками. Вони кажуть, що їхні підприємства працюють стабільно і будь-яких проблем із виробництвом товару немає, - розповів директор департаменту адміністративних послуг міської ради Сергій Кудлаєнко. – Наші виробники сприятимуть тому, щоб не змінились ні цінова політика, ні ситуація із забезпеченням продуктів харчування».

Про стабільність роботи запевняють і представники торгівельних мереж міста. «Ми всі працюємо в штатному режимі. Не змінився ні режим роботи, ні режим постачання, ні цінова політика. Персонал магазинів налаштований на те, що ми надаємо послуги в спокійному режимі, - розповіла заступник директора з адміністративної діяльності торгової мереж «Сільпо» Валентина Бузулукська. – Наша мережа магазинів готова й до підвищеного попиту, якщо такий відбудеться».

Вчора вінничани й активніше заправляли свої автівки, боячись, що пальне може зникнути з АЗС. Разом з тим на ринку нафтопродуктів ситуація стабільна. Про це повідомив директор фірми «Яско», яка замається роздрібною реалізацією пального у Вінниці Ігор Скоромний. Він зазначив, що постачається пальне через залізницю і на сьогоднішній день збоїв у поставці не було. Вчора був ажіотаж, люди заправляли повні баки, але сьогодні обсяг продажу різко впав.

Немає підстав для занепокоєння і у банківській системі, каже заступник начальника управління Національного банку України у Вінницькій області Олександр Гвалтюк. «Вчора були черги за готівкою і банкомати до вечора були опустошені. Проблеми зі зняттям грошей буле не через те, що їх немає, а через те, що працівники комерційних банків не встигали заправляти банкомати. Адже коли банкомат у звичайному режимі заправляли раз в неділю. А сьогодні це потрібно робити два рази на день, то фізично це дуже важко робити швидко», - зазначив Олександр Гвалтюк.

У штатному режимі працюють і вінницькі ринки. Не відкрили свої палатки лише деякі підприємці, які вирішили піти на вінницький Євромайдан. Загалом на ринках міста поменшало покупців. Це пов’язано в певній мірі із перекриттям руху транспорту.

«Зрілість громадянської позиції кожного із нас в такий непростий час проявляється в розумінні реальної ситуації і прагматичності дій. Ситуація дійсно непроста, що об’єктивно може проявлятись в спекулятивному попиті. Але я хочу наголосити на тому, що ніяких системних проблем в питанні забезпечення продуктами і харчування, і інших груп товарів у Вінниці немає», - зазначив заступник міського голови Валерій Коровій.



Переглядів: 3551
Поширень: 0