Майдан розпочався з великого бажання людей жити у своїй вільній, заможній та незалежній державі, з бажання людей бути господарями у власній домівці, працювати та творити на благо країни, з бажання повернути народу державу Україну.

Сьогодні, коли нам найбільше за все необхідна єдність, узгодженість та план подальших дій, коли не покарано, не заарештовано, навіть не висунуто обвинувачення жодному представнику влади, який віддавав наказ стріляти по мирним протестувальникам, по нашим колегам-журналістам. Коли до повного перезавантаження влади ще йти і працювати, журналісти Вінниччини звертаються до усіх з проханням:

  • Не закликати до масових заворушень з застосуванням сили
  • Не протидіяти законним діям правоохоронців, роботі судів, але контролювати їх законність та виконання своїх обов’язків.
  • Не закликати до самосудів, образ, знищення майна, не розпалювати міжнаціональну ворожнечу.
  • Усвідомлювати відповідальність за свої дії кожного, хто сьогодні є лідером громадської думки, активістом громадянського спротиву.

Україна та порядок починаються з кожного з нас, і, не почавши з себе, ми ризикуємо перетворитись з феодально-кріпосної України на країну Шарікових та Швондерів.

На Майдані у Києві гинули вірмени і білоруси, українці, російські журналісти, фотографи та оператори українських та іноземних ЗМІ. І постріли у наших колег посилили нашу солідарність.

Ми, журналісти Вінниччини закликаємо продовжувати боротьбу мирними та законними шляхами.



Переглядів: 3592
Поширень: 0