Нагадаємо, ще позавчора, 23 лютого, лідери всіх громадських формувань, які долучились до патрулювання міста, зробили спільну заяву до вінничан, в якій закликають всіх зняти маски:

«…Є люди, які виборюють право України на майбутнє, але є і ті, хто має наміри скористатись ситуацією, переслідуючи нечисті мотиви. Вони хочуть скористатись страхом, який є у простих людей. Всі ми, хто несе сьогодні варту у місті, виходимо з відкритими обличчями. МИ НЕ БОЇМОСЬ І НАМ НЕМАЄ, ЧОГО ПРИХОВУВАТИ. І ми закликаємо усіх вінничан, кого ситуація в країні в останні місяці і дні примусила приховувати своє обличчя, теж зняти маски і показати, що ВИСТАЧИТЬ БОЯТИСЬ. Показати приклад всім вінничанам…».

Під час сьогоднішнього нічного нападу на магазин ніхто не постраждав. Продавчиня викликала міліцію вже після того, які невідомі у масках зникли.

Директор департаменту адміністративних послуг міської ради Сергій Кудлаєнко нагадав, що ще у 2012 році міська влада запропонувала підприємцям обладнати заклади торгівлі та громадського харчування системами відеонагляду та «тривожною кнопкою» з підключенням до централізованої системи охорони будь-якої охоронної фірми на вибір самих підприємців. Ці елементарні заходи безпеки можуть не тільки запобігти пограбуванню чи крадіжці, а й сприяють швидшому розкриттю злочину, якщо він вже стався.

«Сьогодні окремі люди хочуть використати напружену ситуацію і здійснюють протиправні дії з метою заволодіти чужим майном, - говорить Сергій Кудлаєнко. – Тому ми будемо звертатися до підприємців, щоб вони обмежили роботу своїх цілодобових магазинів у нічний час, особливо тих, які не облаштовані камерами відеоспостереження і тривожними кнопками».

Загалом протягом минулої доби ситуація у Вінниці залишалась стабільною. Місто продовжують патрулювати правоохоронці спільно з добровольцями від різних громадських формувань. Крім нападу на цілодобовий магазин, за останню добу у місті скоєно 2 квартирні та 3 так звані «кишенькові» крадіжки, а також одне пограбування, яке було одразу й розкрито.

Начальник міського відділу міліції Юрій Куций радить усім вінничанам у ці непрості дні бути особливо пильними, а власникам цілодобових магазинів – взагалі утриматись від роботи вночі. «Я раджу усім підприємцям, які мають цілодобові магазини, на кілька тижнів призупинити нічну торгівлю. У цей час збиток може бути більший, ніж вони зароблять. Сьогодні ситуація в суспільстві все ще напружена, тому треба залишатись пильними».



Переглядів: 7931
Поширень: 0