Зранку, 2-го березня, вінничани активно почали записуватися у добровольці. Введене в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України, щодо невідкладних заходів для забезпечення національної безпеки, суверенітету та територіальної цілісності України, де йдеться про приведення Збройних Сил у вищу ступінь бойової готовності та організацією навчальних зборів з військовозобов’язаними, стало певним поштовхом для багатьох наших співвітчизників по всій Україні і на Вінниччині зокрема.

Військові вражені великою кількістю добровольців вінничан: приходять не лише військовозобов’язані, а й прості чоловіки і навіть дівчата

Працівники місцевого обласного військового комісаріату проводять визначені заходи із необхідною кількістю військовозобов’язаних, як це визначено РНБО. Військовий комісар області полковник Геннадій Долгашов, зрозуміло, не повідомив про чисельність особового складу, із яким ведеться робота, але запевнив, що все проходить злагоджено та за планом. Натомість додав, що вражений активною позицією вінничан. Адже приходять не лише військовозобов’язані резервісти, а й прості люди – добровольці. Це не лише чоловіки, тут і літні люди, і навіть молоді дівчата.

Геннадій Долгашов

Вінничанка Катерина Поліщук прийшла у військкомат, щойно почула, про можливість записатися у добровольці. Вона побоюється лише того, що для неї можуть ввести якісь обмеження. А ще Катерина боїться гніву батьків, однак стверджує, що свій вибір вже зробила і відступати не збирається.

Вінничанка Катерина Поліщук

– Не знаю, яку роботу мені доручать військові, але буду робити все, що треба, – каже Катя. – Не можу просто так сидіти, опустивши руки. Йдеться про мою країну, наше майбутнє.. Звичайно страшно, – говорить дівчина, – але, знаєте, страшно може бути кожному, особливо тим хто зараз в Криму. У мене там родичі, дуже за них хвилююся, їм напевне страшніше ніж нам.

Геннадій Христенко, коментуючи свою активну громадянську позицію, зазначив, що сьогодні його місце тут. Він разом з однодумцями готовий захищати Батьківщину до останнього патрона.

– На нашому майдані сьогодні було оголошено, що усі небайдужі, які є патріотами держави, здатні тримати зброю в руках, можуть йти у військомат і записуватися в Народне ополчення, – говорить Геннадій. – Взяв з собою документи: паспорт, військовий квиток, прийшов, записався. Думаю, мій досвід може стати у нагоді, адже я учасник бойових дій.

Поряд з Геннадієм – Микола Станкевич, якому теж небайдужа доля України.

Микола Станкевич

– Я – громадянин України, зголосився одразу ж після оголошення набору добровольців, – розповідає Микола Станкевич. – Вважаю своїм обов’язком захищати суверенітет та територіальну цілісність нашої держави. Ми записалися, залишили свої контактні дані, от й усе. Сказали, що при потребі нас одразу викличуть.



Переглядів: 19867
Поширень: 0