Ситуацію в місті обговорювали 3 березня на засіданні штабу, який було створено позаминулого тижня задля збереження порядку у Вінниці та безпеки вінничан. Щодня у засіданні штабу беруть участь представники різних громадських об’єднань, добровольці які долучились в тому числі і до громадського формування «Цілодобова варта», заступники міського голови, керівники міського відділу міліції й ДАІ та інших структур.

За інформацією керівника громадського формування «Цілодобова варта» Ігоря Корольчука та начальника міського відділу міліції Юрія Куцого, протягом вихідних обстановка у місті була спокійною. Серед правопорушень було зафіксовано спробу розбійного нападу. Невідомі подзвонили у квартиру, сказали, що це доставка квітів. Коли жінка відкрила двері, вони її вдарили по обличчю. Жінка почала голосно кричати і злочинці втекли, нічого не взявши. Потерпіла звернулась у міліцію.

Біля одного з розважальних центрів сталась бійка. Разом із міліціянтами під’їхали представники «Самооборони Майдану», і разом вони припинили конфлікт.

А біля готелю «Південний Буг» сьогодні вранці була виявлена група «тітушок», які сідали в автобус. На місце виїхала міліція і активісти (автомайданівці та афганці). Більшість «тітушок» розбіглись, але трьох вдалось затримати. Вони розповіли, що дійсно зголосились підзаробити – їм пропонували за це 300 грн. в день. З їх слів, сьогодні вони збирались поїхати до Немирова «на якусь акцію».

У вихідні був затриманий також чоловік напідпитку, який мав при собі холоду зброю та дві світлошумові гранати.

На засіданні штабу в. о. міського голови, секретар міської ради Сергій Моргунов звернув увагу правоохоронних органів на те, що в разі порушення закону відповідальність мають нести усі без винятку. «В Україні сьогодні є легітимні органи державної влади, є Конституція і Закони України. Майдан стояв для того, щоб змінити систему, щоб за порушення закону несли відповідальність усі, незалежно від того, яке посвідчення у кишені вони мають. А міліція повинна показати, що вона стоїть на захисті закону і порядку», - говорить Сергій Моргунов.

Одностайні у такій позиції і заступники міського голови: «Якщо є порушення, то, незалежно від того, хто його здійснив, яка посадова особа, «наші» чи «не наші» – міліція має діяти жорстко, відповідно до закону. Таких речей не повинно бути взагалі. Порушив – відповідай», - зазначив заступник міського голови Володимир Слишинський.

Свою підтримку у цій роботі запропонували й автомайданівці. «Ми будемо виконувати функції дорожнього контролю. Ми завжди фіксуємо з допомогою відеозйомки ті заходи, в яких беремо участь, і можемо надавати їх правоохоронним органам. Ми не дамо можливості ні судді, ні прокурору, ні будь-яким іншим посадовим особам уникнути відповідальності», - каже активіст Автомайдану Віталій Павловський.



Переглядів: 5485
Поширень: 0