Це свого роду друге народження «афганського» тролейбусу у Вінниці. Близько 20 років тому по місту вже їздив «афганський» тролейбус, який рухався по звичайному рейсовому маршруту. У ньому збиралися кошти на будівництво пам’ятника загиблим воїнам-афганцям, який згодом був встановлений у Центральному парку імені Горького.

У Вінниці з’явився «афганський» тролейбус

«Ми разом з моїми побратимами дуже задоволені тим, що наша ідея по створенню такого тролейбусу сьогодні втілена в життя. До речі, ініціатива йшла саме від рядових співробітників ТТУ: від водіїв, слюсарів та інших працівників. Загалом у ТТУ працює близько 30 учасників бойових дій на територіях інших держав, серед них - 18 представників нашої спілки», – каже голова міської Спілки воїнів-афганців Анатолій Перебетюк.

У Вінниці з’явився «афганський» тролейбус

Начальник Вінницького ТТУ Микола Форманюк розповів, що на тролейбусі зображені події 70-80-тих років, коли люди виконували свій інтернаціональний обов’язок в республіці Афганістані. «Цей тролейбус вийшов з капітально-відновлюваного ремонту. Він курсуватиме по різних маршрутах міста», – додав Микола Форманюк.

У Вінниці з’явився «афганський» тролейбус

Водієм цього тролейбусу є безпосередній учасник бойових дій в Афганістані Геннадій Чеботарьов. «Я працюю водієм тролейбуса з 1991 року. Ідея про створення такого тролейбусу існувала вже давно. Хочеться, щоб люди пам’ятали, що серед них є ті, хто виконував свій обов’язок в Афганістані», – каже Геннадій Чеботарьов.

У Вінниці з’явився «афганський» тролейбус

Привітав з виходом на маршрут оновленого тролейбуса і в. о. міського голови, секретар міської ради Сергій Моргунов. «Афганці, які проживають у Вінниці, мають активну громадську позицію. Підтримують вони й модернізацію тролейбусного парку. Також дуже приємно, що саме воїн-афганець є водієм оновленого тролейбусу. Впевнений, що він дбатиме про тролейбус та з гордістю перевозитиме ним пасажирів», – зазначив Сергій Моргунов.



Переглядів: 10078
Поширень: 0