12 березня Окружний адміністративний суд Києва, задовольнивши спільний позов народного депутата Анатолія Гриценка і Руслани Лижичко, остаточно визнав дії спецпідрозділу МВС "Беркут" поза законом.

Про це Гриценко розповів в коментарі ЛІГАБізнесІнформ.

"Позов повністю задоволений Окружним адміністративним судом. Всі накази минулого міністра внутрішніх справ щодо "Беркута" скасовано. Повноваження, в рамках яких діяв "Беркут" досі, визнані незаконними", - сказав Анатолій Гриценко.

Нагадаємо, 26 лютого міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав розпорядження про ліквідацію спецпідрозділу "Беркут". Разом з тим, громадські активісти вважають за необхідне довести в суді неправомірність дій "Беркута" за час Євромайдану.

З цією метою Анатолій Гриценко і Руслана Лижичко подали позов в Окружний адміністративний суд Києва про визнання протиправними та нечинними Накази МВС України від 18.05.2004 року № 529 "Про затвердження Положення про підрозділ міліції особливого призначення "Беркут"; Наказу МВС України від 24.10.2013 року № 1011 "Про затвердження Положення про спеціальний підрозділ міліції громадської безпеки "Беркут" та про визнання відсутності компетенції підрозділу міліції "Беркут". Інтереси Руслани Лижичко представляв керуючий партнер адвокатського об\'єднання Юскутум Артем Афян.

Пізніше рішенням суду дві справи були об\'єднані в одне провадження.



Переглядів: 3373
Поширень: 0