Протягом останніх двох діб у Вінниці почастішали випадки злочинних дій по відношенню до вінничан та майна громади. Минулого вечора невідомі з пневматичної зброї обстріляли два муніципальних автобуса, які рухались по 14 та 21 маршрутах. Вони перевозили пасажирів. Люди не постраждали, але були дуже налякані. Такий самий випадок стався і позаминулого вечора. З пневматичної зброї було обстріляно автобус №7 та маршрутне таксі №3а. Сьогодні ці транспортні засоби не змогли вийти на свої маршрути. Наразі міліція здійснює ряд оперативних та розшукових заходів по встановленню та затриманню підозрюваного. Прохання до вінничан, які володіють інформацією, що допоможе слідству, повідомляйте на «102». Конфіденційність гарантується.

За дві минулі доби у місті було обстріляно три муніципальні автобуси і одне маршрутне таксіЗа дві минулі доби у місті було обстріляно три муніципальні автобуси і одне маршрутне таксі

Як повідомляє УМВС України у Вінницькій області, в ніч на 12 березня сталося кілька підпалів. Невідомі кинули пляшку із запальною сумішшю в приміщення дільничного пункту міліції по вулиці Фрунзе. Вогонь частково знищив оргтехніку та документацію, пошкоджено меблі. У такий самий спосіб  було здійснено підпал дільничного пункту міліції по вулиці Щорса. Там вдалось врятувати від загорання середину приміщення, полум’я швидко загасили і не дали проникнути всередину.

Також позаминулої ночі невідомі особи перекинули на закриту парканом територію біля приміщення прокуратури Вінницької області кілька пляшок з запальною рідиною, внаслідок чого відбулось їх часткове загорання. Майно та приміщення адміністративної будівлі пошкоджено не було. За даним фактом розпочато кримінальне провадження відповідно до ч.4 ст.296 Кримінального кодексу України. Такий злочин карається ув’язненням строком від трьох до семи років.

Міліцією проводиться комплекс оперативних та розшукових заходів, спрямованих на встановлення та затримання винних осіб.

Нагадаємо, вчора лідери різних громадських формувань, які беруть участь у патрулюванні міста, виступили із заявою. В ній, зокрема, йдеться: «…Ми переконані, що переважна більшість вінничан, незважаючи на досить складну ситуацію в країні, хочуть, щоб у місті підтримувався громадський порядок, а пересуватися вулицями було безпечно у будь-яку пору доби. Тому хочемо попередити усіх, хто намагатиметься дестабілізувати ситуацію у місті подібними методамиспільно з працівниками міліції будуть затримуватися усі причетні до організації та скоєння злочинів. А для недопущення в подальшому шантажу та різних провокацій при затриманні таких осіб буде вестися відеозйомка. Наша основна мета – спокій та безпека вінничан і будь-які кримінальні або бандитські прояви у місті повинні присікатися».



Переглядів: 10369
Поширень: 0