19 березня розпочнуться регулярні авіарейси з Вінниці до Тель-Авіву. 26 березня буде здійснений авіарейс Тель-Авів – Вінниця. Рейси виконуватимуться щотижня по середах. Якщо буде відповідний попит, частоту авіарейсів буде збільшено, – двічі на тиждень (по середах та неділях). Зараз у приміщеннях аеропорту завершуються ремонтні роботи, необхідні для створення належних умов для пасажирів і працівників.

Вже післязавтра розпочнуться регулярні авіарейси з Вінниці до Тель-Авіву

 «На сьогодні основні завдання до відкриття першого рейсу до Тель-Авіва вже виконано. Зал прильоту зроблений на достойному рівні, приміщення оздоблене сучасними матеріалами. Вже створено приміщення для прикордонної служби з належними умовами для роботи працівників. Наступним етапом буде створення належних умов роботи для роботи митної служби. Також потрібно працювати над залом відльотів. Робота аеропорту для Вінниці є одним зі стратегічних питань, тому ми працюємо над  організацією повітряного сполучення з іншими країнами, такими як Ізраїль, Польща, Чорногорія, Туреччина. Але робота в цьому напрямку у значній мірі залежить від ситуації в країні», – каже в.о. міського голови, секретар міської ради Сергій Моргунов.

Вже післязавтра розпочнуться регулярні авіарейси з Вінниці до Тель-Авіву

Сергій Моргунов також підкреслює, що буде забезпечене транспортне сполучення міста з аеропортом – людей сюди привозитимуть муніципальні автобуси. Крім того, він зазначає, що крім пасажирських авіаперевезень, потрібно також розвивати та збільшувати обсяг вантажних перевезень, адже аеропорт готовий і здатен це забезпечувати.

Такої ж думки і директор аеропорту Ярослав Мазурець, який переконаний, що аеропорт буде затребуваним. «З 19 березня розпочнуться регулярні рейси до Тель-Авіву. Сподіваюся, що з червня ми почнемо літати на Анталію. Наступний напрямок – це Польща. Регулярний рейс до Європи також повинен бути», – ділиться планами Ярослав Мазурець.

Вже післязавтра розпочнуться регулярні авіарейси з Вінниці до Тель-Авіву

«Аеропорт потрібно розвивати комплексно, і ті зміни, які відбуваються сьогодні, направлені на перспективу. В принципі, того маленького залу, який був, було достатньо для того, щоб прийняти один рейс. Але для того, щоб приймати регулярні рейси, потрібні зали прильоту та відльоту. Від того, наскільки якісно працюватиме аеропорт, залежить кількість пасажирів. Взагалі, вінницький аеропорт повинен стати базовим регіональним аеропортом для кількох областей, що дозволить йому розвиватися», – додає начальник відділу молоді та туризму міської ради Руслан Анфілов.

Довідка:

Загальна площа аеропорту «Вінниця» – 29 га. Він придатний для експлуатації літаків цілий рік без обмежень, цілодобово. Клас аеродрому – В (4D). Забезпечує зліт, посадку і руління повітряних суден індексу 6 (шість) та нижче (А320, В737, Ту-154, Як-42, SAAB-340 та інші). Облаштований світосигнальною системою, що забезпечує можливість прийому та випуску літаків у нічний час доби. Кількість працівників – 46 чол. Кількість прийнятих та відправлених повітряних суден за 2013 рік – 270 одиниць (перевезено 14,5 тис. пасажирів). Плани на 2014 рік – близько 360 суден і понад 17,7 тис. пасажирів. Кількість завантаженого та вивантаженого багажу: 2013 – 185,6 тон, в планах 2014 року – збільшення до 300 тон.

Тривалість польоту по регулярному авіарейсу з Вінниці до Тель-Авіву становитиме близько трьох годин. Виліт із Вінниці - об 11:30. Зворотній виліт з Тель-Авіву за розкладом о 16:00. Для забезпечення авіарейсів з Вінниці буде наданий сучасний реактивний літак Аеробус-320 європейського консорціуму «Ейрбас Індастрі» (фр. «Airbus Industrie»). На сьогодні у світі використовується більше 5 тисяч літаків цієї марки. Це надійні і комфортні реактивні літаки, які перевірені часом в міжнародній експлуатації. Аеробус вважається одним із найкомфортабельніших літаків середнього класу.

Квитки продаватимуться у всіх авіакасах, інтернет-системах бронювання квитків. Також вінницький "Подільський туристично-інформаційний центр" відкрив авіакасу в приміщенні Вінницької Вежі. Тут можна одразу придбати туристичний пакет тижневого перебування в Ізраїлі разом з авіаперельотом.

Вільний продаж авіаквитків здійснюється за промоціною 365 доларів у гривнях по курсу НБУ. В одну сторону промоціна квитка складає 1516 грн. Ціна змінюватиметься відповідно до змін курсу валюти. Діє декілька тарифів, які розраховуються від базової промоціни.

Для порівняння: найнижча промоціна авіаквитків з Києва до Тель-Авіву на ці дати сьогодні складає 1709 грн.



Переглядів: 7234
Поширень: 0