Минулої суботи іноземні студенти-медики знялися у відеоролику, в якому розповіли про їх життя у Вінниці протягом останніх місяців. Напруга в країні, останні військові події на території Криму не могли не позначитись на житті усіх іноземців на території України. Хвилювання за рідних, які навчаються в Україні, досягло апогею, коли усі іноземні телеканали та друковані ЗМІ у своїх репортажах постійно згадували про стан в Україні.

«Першими, хто залишили Україну – іноземні футболісти команд південно-східних областей. Емоції та паніка сколихнули багатьох людей, а зокрема й іноземних студентів, - розповідає автор ідеї, Дмитро Слободянюк. - Вінниця – проєвропейське місто, сюди залюбки приїжджають навчатися іноземці і наше місто одне з найкращих для проживання не лише за версією журналу «Фокус», але і за версією іноземних-випускників, які рекомендують наше місто для проживання та навчання. В нас немає проявів расизму, Вінниця мультикультуральна, тому тут комфортно. Ми не могли не відреагувати на стан, коли нашим студентам телефонують батьки та кажуть забирати речі, лишати навчання та тікати з України. Цим відео ми показали, що відбувається у Вінниці і як це відображається на студентах-іноземцях».

Найбільше пожвавлення та хвилювання іноземних студентів відчув на собі деканат по роботі з іноземними студентами. «За останні декілька тижнів зросла кількість телефонних дзвінків, електронних листів на нашу адресу від батьків студентів, - розповідає проректор по роботі з іноземними студентами Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова, д.м.н. Сергій Володимирович Заїка. - Ми розуміємо батьків та їх хвилювання, після перегляду ними новин. Важко переконати, що у Вінниці усе спокійно: транспорт ходить, магазини працюють, навчальний процес йде належним чином. Тому ми підтримали наших студентів у цій зйомці. Завдяки цьому відео батьки зможуть переконатися про стан у Вінниці безпосередньо з уст самих студентів. Так як на наш сайт щодня заходять близько 2-3 тисяч відвідувачів, а це в основному батьки наших студентів, студенти на відео говорили рідними мовами – тому аудиторія людей, які зрозуміють, що відбувається у Вінниці, доволі велика».

Загалом у зйомці взяло участь 14 іноземних студентів з 9 країн світу, які представляли 4 материки. Особливі слова вдячності за допомогу у реалізації даного проекту висловлюють Олексію Андрушко (Light Street production), Анатолію Комкову студенту Вінницького технічного коледжу та усім студентам, які долучились до створення цього відео.



Переглядів: 6826
Поширень: 0