За результатами перевірки, проведеної Генеральною прокуратурою України щодо захисту прав підприємців у 23 кримінальних провадженнях, які розслідувались стосовно службових осіб підприємств корпорації «Рошен» у 2013 році, досудове розслідування закінчено. Відповідно до вимог ч.1 п.2 ст.284 КПК України прийнято рішення про їх закриття у зв\'язку з відсутністю складу кримінального правопорушення.

У ході перевірки встановлено, що підставою для реєстрації кримінальних проваджень в ЄРДР стали акти перевірок територіальних органів Міністерства доходів і зборів України, висновки яких у ході розслідування не знайшли свого підтвердження.

Крім цього, у зв\'язку з виявленими обставинами Генеральною прокуратурою ініційовано проведення перевірок законності дій службових осіб вказаного контролюючого органу.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура України наголошує на необхідності реального захисту прав підприємців, потерпілих від неправомірного утиску з боку посадових осіб органів державної влади та контролю.

З метою повної та об’єктивної перевірки за повідомленнями, підприємцям необхідно надавати копії документів і матеріалів, що підтверджують факти, викладені у зверненнях.



Переглядів: 3061
Поширень: 0