Міське БТІ справило новосілля у Будинку Побуту

Ця подія є у деякому сенсі символічною. Адже сам Будинок Побуту у 2007 році став об’єктом рейдерської атаки. Однак міській владі тоді вдалось відстояти інтереси територіальної громади. Першого серпня того ж року рішенням господарського суду Вінницької області незаконно привласнену будівлю було повернуто у власність громади міста.

Рішенням виконкому міської ради від 24.06.2008 р. №1543 було відновлено роботу Вінницького міського БТІ. Обласне БТІ обслуговує наразі тільки райони Вінницької області. Всі архівні матеріали, що стосуються міста, передані у користування міському БТІ. «Тільки взаємопідтримка, яка сьогодні існує між містом та областю дає можливість приймати такі рішення, - каже голова Вінницької облдержадміністрації Олександр Домбровський. - Головне, що сюди будуть приходити тисячі вінничан, щоб отримати кваліфіковані послуги високого рівня».


Декілька місяців міське БТІ приймало відвідувачів на першому поверсі міськвиконкому. Тим часом міська влада забезпечила частковий ремонт будівлі Будинку Побуту, яка довгий час перебувала у вкрай занедбаному стані і псувала вигляд центральної вулиці міста. Реконструкція Будинку Побуту під міське БТІ була профінансована в сумі 2 млн. грн. «Бюро технічної інвентаризації відповідно до чинного законодавства надає платні адміністративні послуги, тому ті кошти, які були інвестовані в це приміщення, – повернуться у міський бюджет», - зазначає міський голова Володимир Гройсман.

Тепер 95 працівників міського БТІ працюватимуть на 2-му та 3-му поверхах приміщення Будинку Побуту, при чому сучасному зовнішньому вигляду будинку відповідатиме і його «внутрішній зміст»: мова йде про використання у роботі БТІ сучасних комп’ютерних технологій. Всі операції з нерухомістю тепер вносяться до єдиного електронного реєстру власників нерухомості, утримувачем якого є підприємство Міністерства юстиції, розташоване у м. Києві. Міське БТІ – ще одна міська структура, яка працюватиме за тим ж принципами, що і відкритий в жовтні минулого року в адмінбудівлі вінницької мерії Центр адміністративних послуг «Прозорий офіс». Вже незабаром на 2-му поверсі БТІ буде змонтовано електронну систему управління чергою. Тут буде розміщено термінал та двостороннє інформаційне табло. Через спеціальний термінал відвідувач зможе «записатись» на прийом до працівника БТІ. Обираючи послугу, відвідувач отримуватиме талон з номером своєї черги та номером робочого місця оператора, який надає дану послугу. Наразі програмне забезпечення для системи управління чергою замовлено.

Тож впровадження нових технологій обслуговування мешканців, які вже за визнанням багатьох гостей міста стали свого роду візитівкою Вінниці, продовжується. Найближчим часом міське БТІ сертифікують по європейським стандартам якості. Міський голова Володимир Гройсман підкреслює: «Ми запроваджуємо новий підхід у наданні муніципальних послуг мешканцям міста і ставимо перед собою мету поступово всю систему надання послуг владою та комунальними підприємствами мешканцям міста - зробити сучасною, якісною та прозорою. Я хотів би, щоб вінницьке міське Бюро технічної інвентаризації, можливо, одне з небагатьох БТІ в Україні, - працювало винятково на прозорих засадах».

Довідка:
Бюро технічної інвентаризації займається: інвентаризацією об’єктів нерухомого майна, яке розташоване на території Вінниці; реєстрацією майна; внесенням до державного електронного реєстру; наданням витягів з реєстру прав власності (колишні довідки-характеристики); оформленням права власності на об’єкти нерухомого майна; переплануванням житлових квартир; оформленням документів, пов’язаних з приватизацію державного житлового фонду; надає інформаційні довідки фізичним та юридичним особам, які стосуються права власності.


Переглядів: 5813
Поширень: 0