Про затримання окупантами він особисто повідомив кореспонденту новинної агенції "Ройтерз". Натепер місцеперебування Мамчура невідоме.

Раніше російські вояки БТР-ом протаранили ворота та увірвалися на територію частини. За словами свідків - було чутно постріли, а в атаці задіяна важка техніка - не меньше 8-ми БТР-ів.

За повідомленням тамтешніх ЗМІ, поранень зазнав один із журналістів, його ушпиталено. А от відеокамеру - з якої транслювали через інтернет перебіг подій в частині - кримські "самооборонівці" знищили.

Перед початком штурму оголосили ультиматум - вимагали від українців залишити територію частини. На що - за словами свідків, командир Юлій Мамчур відповів, що не може такого зробити без наказу Києва, і закликав своїх підлеглих залишатися вірним присязі. На що росіяни Мамчуру відповили - "Твоє керівництво далеко, а людей покладеш ти".

Також свідки кажуть, що українські вояки жаліються - мають мізерну кількість зброї, та й та застаріла. До прикладу - на п"ятьох лише один-єдиний автомат. Тоді як у російських окупантів купа сучасної автоматичною зброї, снайперських гвинтівок і гранатометів - і діють за підтримки важкої бронетехніки. Останніми днями українці на цьому військовому аеродромі контролювали виключно адміністративну будівлю, усі інші приміщення і злітно-посадкову смугу - росіяни.

Нагадаємо, тиждень тому в інтернеті полковник Мамчур звернувся до української влади:



Переглядів: 3641
Поширень: 0