За словами керівника вінницького міського відділу міліції Юрія Куцого, з 8-ї ранку суботи і до 20-ї години вечора неділі на Вінниччині проводилися оперативні заходи під кодовою назвою «Сирена» з метою попередження правопорушень та провокацій та недопущення дестабілізації в регіоні. У самій Вінниці в цих заходах були задіяні 250 працівників міліції та ДАІ. На в’їздах у Вінницю було виставлено вісім блок-постів. Загалом було перевірено близько 1,5 тисячі автівок, які прямували в місто. В результаті перевірок виявлено дев’ятеро водіїв, що керували у нетверезому стані, затримано злочинця, який перебував у розшуку, а також вилучено чотири одиниці незареєстрованої холодної зброї та один пістолет. «В переважній своїй більшості водії до перевірок ставилися адекватно та з розумінням», - зазначає Юрій Куций.

Також у ці дні було затримано угрупування в складі двох осіб. Брат та сестра здійснювали квартирні крадіжки у багатоповерхівках. Дівчина є неповнолітньою. Наразі проводиться розслідування.

А в п’ятницю ввечері поступив виклик про напад на таксиста, який отримав 18 ножових поранень. Злочин був спланованим і злочинці планували забрати автівку. Але таксисту вдалося вирватися. Він вижив. За 20 хвилин після повідомлення на лінію 102 оперативно було затримано двоє раніше судимих мешканців Вінниці 17 та 20 років. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

У цей самий день надійшов виклик від мешканців мікрорайону Вишенька, що по пр. Космонавтів семеро озброєних чоловіків в козацькій формі намагаються проникнути до квартири та хуліганять. На виклик під’їхала слідчо-оперативна група із представниками Самооборони Майдану та Автомайдану. Порушників було затримано, наразі їх особи встановлено. Під час обшуку було вилучено три одиниці незареєстрованої зброї, набої та макет автомату Калашникова.

Також міліція просить вінничан, які мають будь-яку інформацію про осіб, які влаштовували стрілянину по муніципальному транспорту, або були свідками тих подій, повідомляти на 102 або на «Цілодобову варту» за тел. 15-60. Нагадаємо, в. о. міського голови, секретар міської ради Сергій Моргунов оголосив грошову винагороду в розмірі 10 тис. грн. за піймання цих стрільців.

А тим часом працівники департаментів та відділів міської ради, а також кількох комунальних підприємств, протягом двох тижнів збирали кошти на підтримку Збройних Сил України. Загалом зібрали та вже перерахували майже 47 тисяч гривень.



Переглядів: 5672
Поширень: 0