29 березня по всьому світі лунають заклики вимкнути електроенергію на одну годину і у такий спосіб показати необхідність об’єднання зусиль для боротьби зі зміною клімату. Вінничани, які хочуть підтримати цю ініціативу, можуть у суботу вимкнути світло на одну годину з 20:30 до 21:30.

Нині одне з головних завдань усіх людей на Землі полягає у тому, щоб максимально зберегти природні ресурси. Адже те, що нам сьогодні дарує природа, не вічне, і з часом джерела енергії виснажуються, а навколишнє середовище забруднюється викидами СО2 від процесів використання цих ресурсів.

Вінниця розпочала рухатись по шляху до енергоефективності кілька років тому. Це непростий і тривалий процес, і його ефективність та кінцевий результат залежить від системних кроків в усіх сферах життєдіяльності міста. Наміри Вінниці стати енергоефективним містом вилились у ґрунтовний документ – План дій зі сталого енергетичного розвитку до 2020 року (SEAP), який орієнтований винятково на планування та координацію дії у цьому напрямку.

Підтримка містом акції «Година Землі» - це один з кроків, який спрямований на усвідомлення необхідності збереження природних ресурсів та формування принципово іншого ставлення у людей до енергоефективності. Вінниця вже шостий рік долучається до акції, яка проводиться з ініціативи незалежної природоохоронної організації Всесвітнього фонду природи (WWF). У минулому році акція мала безпрецедентний успіх по всьому світі. Адже до неї приєдналися більше 7000 міст у 152 країнах і Вінниця була одним з цих міст.

Організатори акції «Година Землі» акцентують увагу на тому, що лише разом можна подолати проблеми зміни клімату і досягнення гармонії з природою. Тому було б дуже добре, щоб кожна людина щоденно докладала зусилля у сфері енергоефективності, збереження навколишнього середовища, ощадливого використання ресурсів.

Довідка

Акція «Година Землі» була розпочата у 2007 році в Австралії. Вже за рік вона почала поширюватися на увесь світ, і в 2008 році до неї долучилось більше 50 мільйонів людей із 35 країн світу. України приєдналася до екологічної акції «Година Землі» у 2009 році.


Переглядів: 2645
Поширень: 0