У ході зустрічі, яка вібулася 26 березня у класі служби УДАІ УМВС України в Вінницькій області, взяли участь начальник УДАІ Вінниччини Павло Солоненко, його заступник Петро Веретельник та начальники відділів. Громадськість представляли організації «Народної самооборони», «Автомайдану», «Дорожнього контролю», обласної спілки афганців. Також до розмови долучилися президент асоціації силових структур Вінниччини Петро Бойко, директор наукового центру «Перспектива» Броніслав Олійник, які представляють військових у запасі. З боку громадських організацій прозвучала критика щодо окремих співробітників ДАІ, які несуть служби у місцях невидимих для учасників дорожнього руху. Також вони вимагали, щоб інспектори були ввічливими із водіями, толерантними, допомагали учасникам дорожнього руху під час екстремальних ситуацій, не брали хабарі.

Керівник Державтоінспекції  Вінниччини  зустрівся з представниками громадських організацій за «круглим столом»

Державтоінспекції була запропонована допомога у наведенні порядку на дорогах. Особлива увага громадських організацій буде прикута до фактів виявлення водіїв, що керують автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Запропоновано зробити прозорою процедуру покарання таких водіїв, аж до винесення їм судового вироку. Це дасть можливість громадськості бачити – жодному із них не уникнути суворого покарання, а представники судової влади не зможуть за хабар «замилювати» такі справи.

Представники «Автомайдану», в свою чергу, побачили покращення роботи співробітників ДАІ у форматі спілкування із водіями. Вони стали більш ввічливими та уважнішими до усіх учасників дорожнього руху. Також вони зазначили, що необхідно покращити фінансування служби та підвищити зарплати її працівникам, що дасть можливість зробити службу престижною та залучити грамотну, принципову молодь.

«Говорячи про люстрацію правоохоронних органів, - зазначив полковник запасу Броніслав Олійник, - ми не вбачаємо необхідності повального звільнення усіх співробітників. Мова йде про викорінення корупції та пошук шляхів спільної діяльності. Потрібно змінити підхід до служби: не ловити водіїв, щоб покарати, а насамперед, займатися профілактикою порушень, інформативною допомогою водіям та іншим учасникам дорожнього руху, особливо збільшити увагу підростаючому поколінню – пішоходам та майбутнім водіям».

Учасниками «круглого столу» було прийняте рішення напрацювати пропозиції до Міністерства внутрішніх справ України та Департаменту ДАІ щодо подальших шляхів реформування служби. Зокрема, для того щоб перейти на професійний рівень, необхідно визначити концепцію служби, створити чітку правову законодавчу базу, гарантувати співробітникам достойну зарплату та соціальний захист. А це в свою чергу дасть можливість здійснювати професійний підбір кадрів для виконання функціональних обов’язків Державтоінспекції. Присутні зійшлись на думці, що вирішувати всі ці питання Державтоінспекція зможе лише у взаємодії з органами регіональної влади та при підтримці громадських організацій.



Переглядів: 4152
Поширень: 0