Очікується, що до Вінниці на «Турнір чемпіонів» завітають Міністр освіти і науки України Іван Вакарчук та Голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Володимир Полохало.

Традиційно конкурс проходитиме в 3 етапи: в перший день травня - олімпіада з математики, другого травня - з фізики, а третього травня - з інформатики. Заїзд та реєстрація учасників олімпіади відбудеться 30 квітня, відкриття ж самого «Турніру чемпіонів» - 1 травня об 11 годині у Палаці дітей та юнацтва. Підведення підсумків та нагородження переможців цінними призами, а саме комп\'ютерною та офісною технікою, відбудеться 4 травня поточного року.

За 15 років в комплексній олімпіаді брали участь команди найкращих навчальних закладів Києва, Одеси, Харкова, Донецька, Дніпропетровська, Севастополя, Миколаєва, Ужгорода, Черкас, Львова, Ніжина, Запоріжжя, Вінниці, а також Санкт-Петербурга. За словами начальника відділу загальної середньої освіти Вінницької міської ради Юрія Єрмакова, у цьогорічній олімпіаді прийматимуть участь понад 20 команд з усіх регіонів України, в тому числі 5-6 команд країн ближнього зарубіжжя. Наразі очікується підтвердження участі команд із Білорусії та Молдови, а Росія свою участь вже підтвердила. Вперше у «Турнірі чемпіонів» прийматиме участь команда навчальних закладів міста Хмельницький.

Протягом всієї історії проведення олімпіад учителями було помічено, що учні, які добре проявляють себе в одному з предметів фізико-математичного циклу, також досягають не менших успіхів в інших, споріднених предметах, але не завжди мають можливість позмагатися на найвищому рівні. Саме це підштовхнуло вчителя фізики та інформатики ФМГ№17 Юрія Пасіхова до ідеї проведення комплексної олімпіади. Тому в 1993 році вперше були проведені такі змагання, що отримали назву «Альтернативна олімпіада». Спочатку вони проводились між фізико-математичною гімназією №17 та Вінницьким технічним ліцеєм. З 1994 року олімпіада набула міського статусу, а її спонсорами виступали колишні учні гімназії. Рішельєвський ліцей (м. Одеса) часто запрошував вінницькі команди на фізико-математичні фестивалі, і саме тому цей заклад було запрошено на матчеві змагання у 1995 році. За кілька років ця олімпіада набула популярності, збільшувалась і кількість команд-учасниць. Це були команди тих ліцеїв та гімназій, учні яких добре виступали на Всеукраїнських олімпіадах. Так виник «Турнір чемпіонів». Серед постійних учасників - команди з Києва, Одеси, Харкова та Вінниці.


Переглядів: 3676
Поширень: 0