Під час чергового засідання ради департаменту культури директор департаменту Ірина Френкель розповіла, що у Вінниці розпочато модернізацію позашкільної освіти. «Ця робота спрямована на те, щоб розширити вікову категорію людей, які можуть отримувати мистецьку освіту. Тобто діти до 5 років та дорослі люди, які мають бажання та вільний час, але колись не отримали мистецьку освіту і хочуть це надолужити», – каже Ірина Френкель.

Так, у музичній школі №1 створено групи раннього розвитку по музичному дошкіллю та мистецька студія для дорослих. У музичній школі №2 діє група раннього розвитку «Краплинки» та мистецька студія для дорослих «Перші кроки». А в дитячій школі мистецтв відкрито студії для дорослих без вікових обмежень за всіма напрямками: музичним, хореографічним та образотворчим.

Також Ірина Френкель звернула увагу на те, що завдяки роботи студії для дорослих та відкриттю філій на базі загальноосвітніх шкіл міста, дитяча художня школа отримала в минулому році значні фінансові надходження. Це 530 тисяч гривень, що складає 73% від фінансування закладу з міського бюджету. У порівнянні з минулим роком надходження збільшилися на половину.

Заступник міського голови Андрій Рева зазначив, що продовжується робота над тим, щоб заклади культури працювали не в пристосованих приміщеннях, а мали повноцінні приміщення, які відповідають усім нормам. «Зараз розробляється проект спільно з інвестором по будівництву приміщення для школи мистецтв «Вишенька» на території мікрорайону Вишенька. Передбачається, що площа цього об’єкту матиме більше тисячі квадратних метрів», – каже Андрій Рева.

«За останні вісім років у галузі культури і мистецтва створена дієва та ефективна команда. Зрозуміло, ще є над чим працювати, але ті досягнення, які ми маємо сьогодні, створюють позитивний імідж місту, приваблюють все більше туристів та гостей міста. Роботу, яка проводиться, чудово характеризує те, скільки людей приходять на загальноміські свята, скільки людей беруть участь у різних проектах, фестивалях, чи є простими глядачами. Головне, що люди, і, що важливо, різного віку, – від дітей до старшого покоління, – із задоволенням приходять на заходи та отримують масу позитиву. Адже ми прагнемо, щоб Вінниця була комфортним та успішним містом, містом усміхнених людей», – зауважив в.о. міського голови, секретар міської ради Сергій Моргунов.

Але разом з тим, наголосив Сергій Моргунов, є стратегічні питання, над якими потрібно працювати. «Запланована реконструкція кіноконцертного залу «Райдуга», щоб зробити там повноцінний зал, який можна буде використовувати для проведення масових заходів з ранньої весни до глибокої осені. Потрібно буде забезпечити відповідне опалення, місця для сидіння тощо. Також в планах започаткувати у Вінниці ще один фестиваль, але який саме – поки що секрет», – каже Сергій Моргунов.



Переглядів: 3831
Поширень: 0