15 км від м.Вінниця, в смт.Вороновиця, маєток Грохольських-Можайських, музей історії авіації та космонавтики України. Саме це унікальне місце обрали для старту Вінницької обласної пересувної філателістичної виставки, присвяченої 100-річчю української марки. Ювілей за 4 роки, 2018-го, втім філателісти — професіонали та любителі — вирішили заздалегідь розпочати цикл ознайомчо-просвітницьких виставок і зацікавити темою прагнуть в першу чергу дітей та підлітків.

Для пересувної виставки підготували 10 експозицій, тематика різноманітна, кожен відвідувач зможе знайти щось близьке власним інтересам чи захопленням. Хронологія української марки, фауна та флора Вінниччини-України, спорт, космонавтика, народні свята і традиції, техніка — всі марки цікаві та унікальні.

Організатори змістовної і навіть раритетної виставки — Вінницька дирекція Укрпошти, обласна організація Асоціації філателістів України, міське товариство колекціонерів, обласний краєзнавчий музей. Гостинно та із вдячністю надали територію для старту виставки у Вороновицькому музеї Можайського. На урочистому відкритті говорили про історію та значення української марки для суспільства.

До відкриття організатори виготовили спеціальний поштовий штемпель та клубний конверт, які урочисто погасили і підписали на згадку.

Унікальний за змістом і тривалістю 4 роки філателістичний проект, сподіваються, побуває у більшості населених пунктів Вінниччини і про українську марку більше дізнаються тисячі жителів області.


Переглядів: 2179
Поширень: 0