12 квітня, за тиждень до Великодня, у Вінниці відбудеться сільськогосподарський ярмарок. Ярмаркуватимуть з 7 години ранку і до 14 чи 15 години, у залежності від кількості продукції та покупців. Продаватимуть в основному м’ясну, молочну продукцію, яйця, крупи, рибу, овочі. Торгуватимуть здебільшого товаровиробники з Вінниці та Вінницького району, які традиційно беруть активну участь у проведенні подібних ярмарків і пропонують вінничанам якісну продукцію за доступними цінами.

«У Вінниці є досить позитивна практика по проведенню сільськогосподарських ярмарків. Раніше ми традиційно проводили їх на проспекті Юності, а у минулому році ярмарок влаштували біля ТЦ «Дастор». Це зроблено насамперед для контролю цін на продукцію. Цьогоріч ярмарка буде на тому ж місці. Наразі туди вже запросили близько 50 підприємців, а якщо буде потреба – кількість місць збільшать. Традиційно, жоден підприємець, який буде реалізовувати свою продукцію на ярмарку, не сплачуватиме жодних коштів. Вимогою до виробників є те, що вони повинні подати заяву на наш департамент, погодити з нами асортимент продукції і цінову політику. Цінова політика повинна бути нижчою ніж на ринках міста – це принципова вимога. Адже напередодні свят на базарах штучно піднімають ціни, ярмарки – це один з важелів, який допомагає боротися з цим явищем», – зазначає директор департаменту адміністративних послуг Сергій Кудлаєнко.

На кожну продукцію, яка буде продаватися на ярмарку, обов’язковим будуть дозвільні документи з санітарно-епідеміологічної та ветеринарної служби. «У нас є домовленість з СЕС і ветеринарною службою про те, що вони проведуть необхідні аналізи і лише після цього продукція буде допущена до реалізації», – каже Сергій Кудлаєнко.

До проведення ярмарку ще майже тиждень, і якщо у мешканців є певні побажання щодо асортименту продукції, вони можуть звертатися з ними на телефон гарячої лінії «Цілодобової варти»: 15-60.



Переглядів: 4362
Поширень: 0