Полковник Повітряних Сил України, який вже став легендою, не зміг приїхати на вручення відзнаки, адже наразі він у Миколаєві. Тому її отримала донька героя Дар’я.

Батькову відзнаку «За честь і мужність» отримала донька Юлія Мамчура Дар’яПочесну відзнаку міського голови «За честь та мужність» вручав доньці легендарного військового в.о. міського голови, секретар міської ради Сергій Моргунов. Під час вручення нагороди депутати міської ради аплодували стоячи. «Юлій Мамчур – це герой. Він як командуючий 204-ї бригади тактичної авіації разом зі своїм особовим складом, без зброї, тільки з прапором військової частини та Державним прапором України, співаючи національний гімн, пішли на озброєних російських військових, які захопили авіабазу. Вони фактично витіснили їх із захопленої частини. А потім, 22 березня, під час штурму частини, російські військові заарештували Юлія Мамчура і чотири дні фактично тримали його в полоні. На нього тиснули, але він не зрадив ні присязі, ні народові України», – сказав Сергій Моргунов.

Отримавши батькову нагороду, Дар’я Мамчур зазначила, що їй дуже приємно за те, що вінничани високо оцінили дії її батька, і ця відзнака є надзвичайно важливою для її родини. Дар’я переїхала до Вінниці разом зі своїм чоловіком і маленькою дитиною. Нині дівчина навчається на першому курсі факультету педіатрії Вінницького національного медичного університету. Юлія Мамчура нагородили Почесною відзнакою міського голови «За честь та мужність»Дівчина вже має медичну освіту, вона закінчила Житомирський інститут медсестринства. Цьогоріч вступила в медичний університет в Криму, але, як каже Дар’я, у зв’язку з подіями в країні – всі плани на життя змінилися.

«У мене був вибір, куди переїхати, між Києвом та Вінницею. Я обрала Вінницю, тому що тут чудовий медичний університет, куди я й перевелася на навчання. Взагалі, від Вінниці у мене чудові враження: це спокійне, тепле та тихе місто, у якому живуть позитивні та доброзичливі люди, яким ми надзвичайно вдячні за підтримку. Взагалі я планую залишитися жити у Вінниці, адже мені ще навчатися тут п’ять років, а потім ще й інтернатура», – каже Дар’я.

Згадуючи події початку березня, дівчина говорить, що інших дій від батька й не очікувала. «Я пишаюся татом. Батько – патріот, який ніколи не зрадить країну. Хоча тоді й сердилася на нього, нервувалася, адже не було відомо, як все могло закінчитися. Зараз батьки у Миколаєві, де наразі вирішується питання про базування їхньої частини. Кожного дня тренується, літає, сьогодні після обіду також у нього плануються польоти. Він – професіонал своєї справи, живе нею та літаками. Хоча мені жодного разу не дозволив літати, каже, що це дуже небезпечно», – розповіла дівчина.



Переглядів: 6448
Поширень: 0