Банківські рахунки Віктора Януковича і його оточення на загальну суму 2,2 мільярди гривень заблоковано. Всього внутрішнім фінансовим санкціям впродовж березня піддали 67 осіб, які мали відношення до екс-президента, були посадовцями колишнього уряду, а також особи, причетні до умисного масового вбивства людей і сепаратистської діяльності в Україні. Про це повідомляє Державна служба фінансового моніторингу. Відомство також направило запити до підрозділів фінансових розвідок 136 країн світу для блокування активів.

«Виявлені рахунки 67 фізичних осіб і заблоковані кошти: - на банківських рахунках на суму 261,1 млн грн, 15 млн доларів, 2,6 млн євро і 0,4 млн зростав. рублів, дорогоцінних металів (золота і срібла) загальною вартістю 3,0 млн грн, а також акції загальною вартістю 1,1 млрд гривень; - на банківських рахунках 7 юридичних осіб, пов\'язаних з вищезазначеними фізичними особами, кошти на загальну суму 630,9 млн гривень. Загальна сума заблокованих Держфінмоніторингом коштів за березень еквівалент української гривні становить - 2,2 млрд грн.», - йдеться в повідомленні відомства.

Рахунки заблоковані в рамках розслідування фактів відмивання коштів, отриманих від корупційних дій, розкрадання та привласнення державних коштів і майна.

Всього ж до правоохоронних органів Держфінмоніторинг направив в березні 126 матеріалів про корупційні дії Януковича і попереднього уряду. За поданням відомства, СБУ спільно з МВС і Нацбанком викрили 14 фінансових установ, через які представниками колишньої влади було відмито 140 мільярдів гривень державних і бюджетних коштів.

«Це була чітка ієрархічна структура злочинної організації, яка починалася з владних структур, де продумувалися різні схеми для відмивання державних коштів через так звані «пральні банки» і «податкові ями», - зазначає перший заступник генерального прокурора Микола Голомша.



Переглядів: 3285
Поширень: 0