Зокрема у штабі Командування Повітряних Сил Збройних Сил України у заходах взяли участь генерали та офіцери на чолі із командувачем виду Збройних Сил України генерал-полковником Юрієм Байдаком. Незважаючи на несприятливі погодні умови силами керівного складу командування Повітряних Сил проведено заходи щодо озеленення прилеглих до штабу територій, результатом яких стало висадження кількох десятків саджанців дерев.

12 квітня генерали та офіцери Повітряних Сил Збройних Сил України висадили десятки дерев у Вінниці

Як повідомив офіцер служби РХБ захисту та екологічної безпеки відділу оперативного (бойового) забезпечення військ штабу Командування ПС ЗС України майор Сергій Савченко, заходи в рамках акції “За чисте довкілля” триватимуть протягом кількох тижнів. Зокрема проведення “суботників” сплановано не лише на 12-те, а й на 26 квітня та 3 травня в усіх гарнізонах та військових містечках Повітряних Сил. Окрім традиційного озеленення, прибирання території та вивезення сміття планами передбачено проведення очистки пунктів заправки та складів ПММ від нафтохімічного забруднення, збір відпрацьованих акумуляторів і люмінесцентних ламп, ремонт та очистка каналізаційних стоків, очищення берегових смух і лісових насаджень, упорядкування територій братських могил та меморіальних комплексів.

12 квітня генерали та офіцери Повітряних Сил Збройних Сил України висадили десятки дерев у Вінниці

– Для проведення “Дня довкілля” із максимальною ефективністю, – зазначив майор Сергій Савченко, – у кожній військовій частині відпрацьовано план комплексних заходів, яким визначені і об’єкти, і обсяги робіт, які необхідно на них виконати, а також особи, що відповідатимуть за їх проведення. Тобто, напередодні ми вже провели огляди військових містечок та об’єктів, визначили завдання та підготували матеріальну базу. У штабі Командування ПС ЗС України створена робоча група, яка не лише здійснюватиме контроль та надаватиме допомогу впродовж “Дня довкілля”, а й збиратиме та узагальнюватиме інформацію, що буде надходити з військових частин.

У службі РХБ захисту та екологічної безпеки також повідомили, що про обсяги робіт говорити ще зарано, адже акція щойно розпочалася. Втім фахівці служби сподіваються, що незважаючи на активні заходи бойової підготовки, які об’єктивно обмежують кількість учасників цьогорічного “Дня довкілля”, у військах виду працюватимуть не менш результативно ніж минулого року.



Переглядів: 6536
Поширень: 0