Голова Вінницької ОДА Вінниччини Анатолій Олійник дав завдання визначити можливості щодо забезпечення житлом переселенців з Криму, які своїм місцем проживання оберуть нашу область.

«За два-три дні ми повинні по кожному району мати чітку картину щодо житла, яке можна використати для розміщення переселенців, - тимчасового, комунального (до прикладу, школи, які вивільнилися), на постійній основі. А також чітке розуміння того, що там необхідно забезпечити, аби люди могли почуватися більш-менш комфортно», - підкреслив голова ОДА, наголосивши, що окремої уваги у цьому питанні потребують багатодітні сім’ї.

Губернатор доручив протягом кількох днів підготувати пропозиції щодо заходів, яких необхідно вжити для подальшого розселення переселенців, та можливих шляхів фінансового забезпечення проживання кримчан на Вінниччині.

Відпрацювання перспективного бачення потребує й питання забезпечення житлом сімей військовослужбовців з Криму, зазначив керівник ОДА.

«Будемо чекати рішення Кабінету Міністрів України щодо механізму подальших дій, та водночас маємо розуміти, що чимало питань ми з вами повинні самостійно вирішувати на місцях, - зауважив Анатолій Олійник. – Тому в цьому напрямку маємо зробити все, що в наших силах».



Переглядів: 4108
Поширень: 0