У Вінницькому апеляційному адміністративному суді призначено голову, заступників голови та секретарів судових палат. 11 квітня 2014 року набув чинності Закон України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні». З цього дня Законом вважаються такими, що звільнені з адміністративних посад, голови вищих спеціалізованих судів, їх заступники, голови апеляційних судів, їх заступники, голови місцевих судів, їх заступники, а також секретарі судових палат вищих спеціалізованих судів, їх заступники та секретарі судових палат апеляційних судів.

Водночас нормами Закону України «Про судоустрій і статус суддів»  у редакції Закону України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні» встановлено процедуру призначення голів місцевого, апеляційного та вищого спеціалізованого судів, їх заступників, секретарів судових палат апеляційного та вищого спеціалізованого судів, зокрема вказано, що вони призначаються на посади строком на один рік шляхом таємного голосування з числа суддів відповідного суду, але не більш як на строк повноважень судді.

У зв’язку з набранням чинності Закону України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні» у Вінницькому апеляційному адміністративному суді (далі – ВААС) відбулись Збори суддів ВААС, у ході яких на посаду голови ВААС шляхом таємного голосування з числа суддів цього ж суду обрано Віталія Кузьмишина, а на посади заступників голови ВААС більшістю від кількості суддів обрано Віктора Гонтарука,  Жанну Мельник-Томенко й Олега Курка.

Також у Вінницькому апеляційному адміністративному суді відбулись Збори суддів І та ІІ судових палат, які відповідно до чинного законодавства шляхом таємного голосування обрали секретарів судових палат. Так, секретарем І судової палати більшістю голосів суддів палати обрано Володимира Сторчака, а секретарем ІІ судової палати – Ігоря Залімського.


Переглядів: 3340
Поширень: 0